ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Περί αθλιοτήτων
Ελληνικός ο Άη Στράτης και όχι αποστρατιωτικοποιημένος! Πώς; Σύμφωνα με το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού αυτά είναι αθλιότητες του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών; Τι; Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών το λέει; Ε, ας ήταν το ελληνικό!!!
Φ.Τ.

Η πατέντα
Μόνον όσοι συναγελάζονται ή μετέχουν της εξουσίας έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν σε κριτική ή αμφισβήτηση. Οι υπόλοιποι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον εισαγγελέα και το συμβιβασμό, τη δουλοφρένεια, την υποτέλεια. Και προπαντός στην δια της σιωπής κατάφαση στη διαφθορά, τη μικρότητα και την αρπακτικότητα των πολιτικών.
Εύγε στα κυβερνητικά στελέχη που ανακάλυψαν την πατέντα! Εύγε, ιδιαιτέρως, στον πρωθυπουργό και τον κ. Τσιτουρίδη! Εύγε μας που εξακολουθούμε να τους ανεχόμαστε!
Φ.Τ.

Και μη
χειρότερα
Δεν χωνεύεται με τίποτα η ήττα από την Τουρκία, ωστόσο δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι και η γειτονική χώρα, συγκρινόμενη με την Ελλάδα, δεν είναι υποανάπτυκτη ποδοσφαιρικά. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει φτάσει και στην τετράδα του παγκοσμίου κυπέλλου, επιτυχία που συγκρίνεται με την κατάκτηση του Euro που πέτυχε η δική μας ομάδα. Μια ήττα από την Τουρκία λοιπόν, έστω και βαριά, είναι μέσα στα πλαίσια. Ελπίζουμε την Τετάρτη το βράδυ να μην τραγουδάμε «Κάτι παίζει, κάτι παίζει, έρχονται οι Μαλτέζοι…»
Χ.Μ.

Περί φιλίας
και ιστορίας
Δεν μου λέτε κύριοι, εσείς υπερασπιστές, με τρόπο παράλογο και θέσεις έωλες της ελληνοτουρκικής φιλίας, σεις που αποδέχεστε τον συνωστισμό και όχι την σφαγή και την καταστροφή της Σμύρνης, το βιβλίο του μέλλοντος της ΣΤ’ Δημοτικού που θα προορίζεται για τα ελληνόπουλα, μήπως δεν πρέπει να γράφει ότι αρπάξαμε την 4άρα από την Τουρκία; Μήπως πρέπει να γράφει ότι ο αγώνας έληξε ισοπαλία για να μην πληγώνονται οι Έλληνες φίλαθλοι μελλοντικά; Όπως πάει θα μας το πείτε και αυτό. Ρε σεις, η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει. Αξιολογείται, καταγράφεται και δεν αλλάζει λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αν ήταν έτσι, και ο Μέγας Κωνσταντίνος θα είχε γίνει Κωστάκης, γιατί δεν ήταν Έλληνας αλλά Ρωμαίος αυτοκράτορας.
Χ.Μ.

Οποιος πάρει
περισσότερους
Ουσιαστικά επιβεβαίωσε χθες ο Δήμαρχος Μηλεών και υποψήφιος πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, Απόστολος Αρέθας ότι στο γαλάζιο στρατόπεδο υπάρχει συμφωνία κυρίων. Όποιος από τους υποψηφίους συμβούλους «πάρει κεφάλι» στη σταυροδοσία θα έχει και το ηθικό έρεισμα να ζητήσει από τους υπολοίπους, και εφόσον έχει κατακτηθεί η πλειοψηφία, να τον ψηφίσουν για πρόεδρο. Πιθανολογούμε ότι η συμφωνία έχει επικυρωθεί από κορυφαία κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη γνωστή σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΝΟΔΕ και δύσκολα θα αναλάβει κάποιος το ρίσκο να τη σπάσει. Προϋπόθεση βεβαίως για την εφαρμογή τέτοιων συμφωνιών είναι η κατάκτηση της πλειοψηφίας, η οποία με αντίπαλο τον Κοντορίζο κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Χ.Μ.

Πιο ώριμες
σκέψεις
Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές αποφάσισαν να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα και επιλέγουν πλέον άλλες μορφές αγώνα εναντίον του Νόμου πλαισίου για την Παιδεία. Μήπως είναι καιρός και το φοιτητικό κίνημα να λάβει τις αποφάσεις του μετά το μακροχρόνιο φετινό αγώνα, προκειμένου να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν από την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά; Τίποτα δεν διορθώνεται με μόνιμα λουκέτα στα Πανεπιστήμια. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήδη η κατάσταση είναι οριακή. Τι άλλο χρειάζεται για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους στη βάση της λογικής και της ψυχραιμίας;
Χ.Μ.

Καλομελέτα
κι έρχονται
Αρχισαν πάλι στους πολιτικοδημοσιογραφικούς κύκλους των Αθηνών να συζητάνε πότε για ανασχηματισμό, πότε για πρόωρες εκλογές. Αμφότερες οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, σύμφωνα με τους συζητητές – σχολιαστές, προσδιορίζονται για μετά το Πάσχα. Τέτοια βεβαιότητα. Πάντως και τα δυο μαζί είναι αδύνατον να τα κάνει ο Καραμανλής, ή το ένα ή το άλλο θα γίνει. Αλλά όπως το πάμε, κουβέντα την κουβέντα και σχόλιο στο σχόλιο, φτάσαμε και στο τέλος της τετραετίας! Τι νομίζετε,

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου