ΤΟΠΙΚΑ

Στο Γραφείο «Παπαγιάννη» το Ρυθμιστικό του Βόλου

στο-γραφείο-παπαγιάννη-το-ρυθμιστι-851206

Το γνωστό μελετητικό γραφείο «Θ.Παπαγιάννη και Συνεργάτες», σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο ανάδοχος του έργου που αφορά στην εκπόνηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου και το Πρόγραμμα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήματος Βόλου, προϋπολογισμού 214.200 ευρώ, που προκηρύχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Το γραφείο «Θ. Παπαγιάννη και Συνεργάτες» ήταν και το ανάδοχο μελετητικό γραφείο που ολοκλήρωσε το 1985 και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου, ενώ επικεφαλής θα τεθεί μια παλιά γνώριμος των θεμάτων πολεοδομικού σχεδιασμού στην περιοχή, η κ. Ράνια Κλουτσινιώτου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και έχει ανακηρυχθεί η ανάδοχος εταιρία που θα αναλάβει το σημαντικότατο πολεοδομικό έργο, εντούτοις ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με την Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί 75% από το 3ο ΚΠΣ και 25 % από το Ε.Π «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» για αμοιβή έως 214.200,00 € μαζί με τον Φ.Π.Α.
Ως συνολική προθεσμία περαίωσης του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται διάστημα 20 μηνών από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού. Στον χρόνο αυτό περιλαμβάνονται τόσο ο χρόνος εκπόνησης της μελέτης, όσο και ο χρόνος των εγκρίσεων της υπηρεσίας και λοιπών φορέων όπου απαιτείται. Ο καθαρός χρόνος εκπόνησης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται σε οκτώ μήνες.
Ως περιοχή του έργου, είναι τα κατ΄ αρχήν όρια της περιοχής μελέτης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου δηλαδή οι δήμοι Αισωνίας, Αρτέμιδος, Αγριάς, Ιωλκού, Βόλου, Νέας Ιωνίας, Κάρλας, Αλμυρού, Νέας Αγχιάλου, Πορταριάς, Φερών και Κοινότητα Μακρινίτσας.

Ρυθμιστικό
Σχέδιο
Σύμφωνα με το ισχύοντα οικιστικό νόμο, στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου προβλέπονται:
– η σταδιακή ανάδειξη και οργάνωση στον μη αστικό χώρο των ανοικτών πόλεων, στην ανάδειξη της συνοχής και η ανασυγκρότηση του αστικού και περιαστικού χώρου,
– η διασφάλιση της οικιστικής οργάνωσης των πόλεων και οικισμών με τον επιθυμητό συσχετισμό των οικιστικών παραμέτρων, η προστασία του περιβάλλοντος και την ανακοπή της άναρχης δόμησης, με τον καθορισμό κριτηρίων ανάπτυξης που συντείνουν στη μεγαλύτερη δυνατή οικονομία των οικιστικών επεκτάσεων,
– η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και ιδίως των υποβαθμισμένων περιοχών, με την εξασφάλιση του αναγκαίου κοινωνικού εξοπλισμού, της τεχνικής υποδομής και τον έλεγχο χρήσεων σύμφωνα με πολεοδομικά σταθερότυπα και κριτήρια καταλληλότητας,
– η προστασία, ανάδειξη και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κέντρων πόλεων, των πολιτιστικών πόλων και των παραδοσιακών πυρήνων των οικισμών, των χώρων πρασίνου και λοιπών στοιχείων φυσικού, αρχαιολογικού, ιστορικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των πόλεων, των οικισμών και του περιαστικού χώρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου