ΤΟΠΙΚΑ

Απορίες για την οδό Καραμπατζάκη

απορίες-για-την-οδό-καραμπατζάκη-851206

Από τον αναγνώστη μας κ. Νικήτα Βασσάλο πήραμε την παρακάτω επιστολή:
Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε κατοίκους της Ν. Ιωνίας η δήλωση της Δημοτικής Αρχής να μετατρέψει τη διαμορφωμένη οδό Καραμπατζάκη από δρόμο-στολίδι για την πόλη, σε δρόμο αυτοκινήτων.
Χωρίς να επεκταθώ σε απαρίθμηση των ζημιών που θα προκληθούν αν πραγματοποιηθεί η μετατροπή αυτή, αναφέρω ότι η Καραμπατζάκη μετατράπηκε σε οδό περιορισμένης κυκλοφορίας αυτοκινήτων το 1994, έδωσε προτεραιότητα στον άνθρωπο και ως τώρα, δηλαδή δεκατρία χρόνια μετά δεν έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Γι΄ αυτό δημιουργεί έκπληξη και απορία, το έντονο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής τρεις μόνο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, να επιθυμεί διακαώς, ως να μην υπάρχουν άλλα σπουδαιότερα θέματα, να αφαιρεθεί άμεσα η χρήση του δρόμου από τον άνθρωπο και να δοθεί στα αυτοκίνητα.
Ενεργεί δηλαδή η Δημοτική Αρχή βεβιασμένα προχωρώντας σε μια ενέργεια βλαπτική για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Βεβαίως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εκτιμώ πως έχει ενημερωθεί σχετικά και η οποία χρηματοδότησε την κατασκευή του έργου για τον άνθρωπο, δεν θα συμβάλλει (λόγο-παραλόγου) στην καταστροφή του.
Για τους λόγους αυτούς, κάτοικοι, Δημοτικές Παρατάξεις της Ν. Ιωνίας και φορείς σε υπαίθρια συγκέντρωση στις 19 Μαρτίου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής.
Την επόμενη, 20 Μαρτίου, έγινε στο Δημαρχείο Ν. Ιωνίας συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών θεμάτων, στην οποία είχα την τιμή να παρευρίσκομαι με άλλους συμπολίτες.
Στη συνεδρίαση εθίγη το θέμα της οδού Καραμπατζάκη και ο Δήμαρχος κ. Μαβίδης διαβεβαίωσε ότι: «η Δημοτική Αρχή απεφάσισε να προτείνει μόνο την αλλαγή διεύθυνσης από τη Λεωφόρο Ειρήνης προς τη Φιλαδελφείας…»
Η πρόταση αυτή περιορίζει, βεβαίως, τη διάνοιξη σε ένα τμήμα της οδού, αλλά δεν είναι η πρέπουσα και δεν θεωρείται ικανοποιητική, διότι γεννά σκέψεις και υπόνοιες, ότι θα επεκταθεί προοδευτικά η κατά τμήματα κατάργηση της διαμόρφωσης σε όλο το μήκος.
Εκφράζω επ΄ αυτού τη γνώμη πολλών συμπολιτών και εμού του ιδίου.
Εύχομαι να διαψευσθούμε. Εύχομαι να είμαι μάντης κακός και όχι μάντης κακών.
Αλλά ακολουθεί απρόοπτη, ακατανόητη συνέχεια, δύο ημέρες μετά την ανωτέρω δήλωση, όπως γράφτηκε στον τοπικό Τύπο:
«…χθες ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Π. Μαβίδης, επανήλθε στο θέμα επισημαίνοντας ότι… δεν υπήρξε… καμιά υπαναχώρηση… στο θέμα της Καραμπατζάκη και έκανε σαφές ότι η Δημοτική Αρχή παραμένει ανυποχώρητη στις θέσεις της για διάνοιξη της οδού…» και «…παρέπεμψε στην απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων να γνωμοδοτήσει ομόφωνα για τη διάνοιξη…».
Δεν τολμώ να πιστέψω ότι αυτές οι εντός δύο ημερών αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις διατυπώθηκαν από το Δήμαρχο κ. Μαβίδη.
Δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι, αυτές οι αντιφάσεις των δηλώσεων και οι παλινδρομήσεις, οι οποίες μαρτυρούν προχειρότητα και άλλα τινά, προέρχονται από τον πρώτο πολίτη αυτής της πόλης.
Επειδή μ΄ αυτές τις δηλώσεις όπως διατυπώθηκαν θίγεται η ειλικρίνεια του Κου Μαβίδη και το κύρος του ως Δημάρχου
Επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Δήμαρχός μας είναι «κάλαμος σειομένη»,
Έγραψα τις γραμμές αυτές, με την ελπίδα ότι θα δοθεί απάντηση η οποία θα διευκρινίζει το θέμα των αντιφατικών δηλώσεων.
Αισθάνομαι τέλος την ανάγκη, με γνώμονα το καλό και συμφέρον, να προτρέψω τους συμβούλους, να επανεξετάσουν το θέμα της οδού Καραμπατζάκη και να μη δοθεί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
Να μην καταστραφεί ο δρόμος στόλισμα για τη Ν. Ιωνία.
Να μην κοπούν δέντρα.
Να μην ισοπεδωθεί ο χώρος ψυχαγωγίας των παιδιών.
Να μη στερηθούν οι ηλικιωμένοι το χώρο περιπάτου, αναψυχής και ανάπαυσης στα παγκάκια κάτω από τα πανέμορφα δέντρα.
Να ισχύσει η άποψη, ότι η μέριμνα για τον άνθρωπο είναι σπουδαιότερη απ΄ τη φροντίδα για το αυτοκίνητο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου