ΤΟΠΙΚΑ

Προγραμματικές και οι αμοιβές προέδρων

προγραμματικές-και-οι-αμοιβές-προέδρ-851206

Οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμου Βόλου και Νομικών Προσώπων για την υλοποίηση δράσεων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς και καθορισμός της αποζημίωσης των προέδρων και των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα.
Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί προς έγκριση η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της “ΑΕ ΙΑΣΩΝ” κατά 40.000 ευρώ, με τη συμμετοχή του Δήμου να ανέρχεται στα 8.000 ευρώ ( συμμετέχει με ποσοστό 20%) και να οριστούν δύο εκπρόσωποι στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Το δημοτικό συμβούλιο εξάλλου θα κληθεί να εγκρίνει την αποδοχή ποσού 12.645 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για τη μισθοδοσία εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.
Οι αποζημιώσεις
στα Νομικά Πρόσωπα
Στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου θα τεθούν υπό έγκριση οι αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων που αφορούν στον καθορισμό της αποζημίωσης προέδρου και αντιπροέδρου οργανισμών και τον ορισμό της αποζημίωσης των μελών των Δ.Σ που καθορίζεται σε όλα τα Ν.Π στα 40 ευρώ, ίσο με το ποσό της αποζημίωσης για κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στη ΔΗΤΕΒ σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου η αποζημίωση του αντιπροέδρου (πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος) ορίζεται στο ποσό που είναι ίσο με την αμοιβή του αντιδημάρχου, όπως ίσχυε και με την προηγούμενη δημοτική αρχή, δηλαδή ποσό 2.200 ευρώ μείον 20% παρακρατήσεις
Στον ΚΟΔΒ, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η αποζημίωση του προέδρου ορίζεται ίση με το ύψος των εξόδων παράστασης του αντιδημάρχου, δηλαδή ποσό 2.200 ευρώ μείον 20% παρακρατήσεις.
Στη ΔΕΜΕΚΑΒ επίσης η αποζημίωση του προέδρου, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, ορίζεται να είναι ίση με το ύψος της αποζημίωσης του αντιδημάρχου, δηλαδή ποσό 2.200 ευρώ μείον 20% παρακρατήσεις.
Στον Οργανισμό του Κέντρου Παιδιού το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τα έξοδα παράστασης του προέδρου να ανέλθουν στο ποσό των 1.200 ευρώ.
Στο ΕΑΚ το Δ.Σ αποφάσισε όπως η αποζημίωση του προέδρου ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Στο ΔΙΕΚ το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε η αποζημίωση της προέδρου να ανέρχεται στο ποσό των 833,33 ευρώ, όπως επίσης και στο Δ.Ε.Ο.Β και το Δ.Ο.Υ.Κ όπου η αποζημίωση των προέδρων θα ανέρχεται στα 833,33 ευρώ.
Οι προγραμματικές
Η πρώτη προγραμματική αφορά στο ΔΗΚΕΜΒ και τον ΔΕΟΒ με το Δήμο Βόλου για τη λειτουργία του γραφείου επαγγελματικού προσανατολισμού, τη λειτουργία του γραφείου υποστήριξης ανέργων και τη λειτουργία τοπικού αστικού παρατηρητηρίου.
Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση της προγραμματικής αυτή προϋπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 200.000 ευρώ μέχρι τις 31-12-2007.
Η δεύτερη προγραμματική σύμβαση ύψους 1.450.000 ευρώ θα γίνει μεταξύ Δήμου Βόλου, ΔΗΚΙ, ΔΙΕΚ, ΚΟΔΒ και “Μουσείο Αλ. Κ. Δάμτσα” με αντικείμενο να αναπτύξουν οι παραπάνω οργανισμοί από κοινού πρωτοβουλίες για τη συνολική προβολή του έργου του Δήμου, σε εκδόσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις που θα αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Η τρίτη προγραμματική, ύψους 50.000 ευρώ, αφορά στο Δήμο Βόλου, την Πολυφωνική Χορωδία και τη Φιλαρμονική, προκειμένου να διοργανώσουν εκδηλώσεις και συναυλίες για το Δήμο Βόλου, ενώ τέλος θα τεθεί υπό έγκριση η δεύτερη τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Βόλου, ΟΚΠΔΒ και ΚΟΔΒ συνολικού ύψους,1.160.000.00 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου