ΤΟΠΙΚΑ

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Αισιοδοξία για καλύτερες μέρες

αγετ-ηρακλησ-αισιοδοξία-για-καλύτερε-140019

Τι είπε ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γ. Μίχος στην κοπή της πίτας, εκλογές στο σωματείο στις 27 – 28 Ιανουαρίου

Στην εκτίμηση ότι το 2016 θα είναι μία καλύτερη χρονιά για την ΑΓΕΤ και ότι η απορρόφηση της Lafarge από τη Holcim θα συμβάλλει προκειμένου να δημιουργηθούν θετικές προϋποθέσεις στον κλάδο και της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας εξέφρασε χθες από το Βόλο ο κ. Γιώργος Μίχος, νέος διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου που βρέθηκε στο Βόλο μαζί με άλλα ανώτερα στελέχη της εταιρείας για την καθιερωμένη κοπή της πίτας του προσωπικού.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Στη χθεσινή εκδήλωση μετά από αρκετά χρόνια κλήθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων καθώς και οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του Βόλου με τον κ. Μίχο να επισημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες ότι η ΑΓΕΤ δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με την τοπική κοινωνία.

Μιλώντας για την πορεία της ΑΓΕΤ Ηρακλής ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου απευθυνόμενος στο προσωπικό του εργοστασίου ανέφερε ότι επικρατεί ικανοποίηση διότι σε σχέση με πέρυσι τα οικονομικά στοιχεία είναι πιο θετικά και επιτρέπουν μεγαλύτερη αισιοδοξία στο μέλλον. Υπογράμμισε τη θετική συμβολή που είχε το προσωπικό σε αυτή την προσπάθεια, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της συγχώνευσης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία διαδικασία που ολοκληρώνεται άμεσα και η οποία θα αποδώσει θετικά αποτελέσματα για όλο τον όμιλο αλλά και για την ΑΓΕΤ και εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού αλλά και την πορεία της εταιρείας. Αναφέρθηκε εξάλλου στο προσωπικό υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν και προσλήψεις. Για το εργοστάσιο του Βόλου επίσης ο κ. Μίχος τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η επιτάχυνση ρυθμών, συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ προσωπικού και διοίκησης, τονίζοντας ότι η Lafarge «ποντάρει» στο Βόλο και πρέπει να ανακάμψει για να παίξει ηγετικό ρόλο ξανά στον κλάδο του τσιμέντου.

Εκ μέρους των εργαζομένων στην εκδήλωση το λόγο πήρε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Βάιος Κουκλουμπέρης που εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μήνυμα αισιοδοξίας που εξέπεμψε ο νέος διευθύνων σύμβουλος, έθεσε ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του εργοστασίου, αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις του προσωπικού και υπογράμμισε ότι η εταιρεία θα πρέπει αφού αναγνωρίζει τη συμβολή των εργαζομένων στη βιωσιμότητα του ομίλου και του τοπικού εργοστασίου να λειτουργήσει ανταποδοτικά ως προς τη δικαίωση των αιτημάτων που θέτει το σωματείο.

Σε εκλογές το σωματείο στις 27 και 28 Ιανουαρίου

Στο μεταξύ η Ενωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου κατέρχεται σε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο και εκλογής αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που έγινε προχθές εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία ο διοικητικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης.

Ψήφισαν 139 εργαζόμενοι. Για την έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού 2015 ψηφίσαν ΝΑΙ 123 – ΟΧΙ 12 – ΛΕΥΚΑ 4. Για την έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού 2015 ψήφισαν ΝΑΙ 123 – ΟΧΙ 12 – ΛΕΥΚΑ 4, ενώ για την έγκριση του Οικονομικού Προϋπολογισμού 2016 ψήφισαν ΝΑΙ 123 – ΟΧΙ 12 – ΛΕΥ- ΚΑ 4.

Στις αρχαιρεσίες για ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής εξάλλου εκλέχτηκαν οι Βασίλης Παπανικολάου, Παν. Μαστοράκης, Αντ. Καναλιώτης και αναπληρωματικό μέλος ο Ι. Λυμπερόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου