ΤΟΠΙΚΑ

Στους “8” η Εθνική πόλο κέρδισε 8 – 7 τη Ρουμανία

στους-8-η-εθνική-πόλο-κέρδισε-8-7-τη-ρο-851206

Με ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο, η Εθνική ομάδα πόλο επικράτησε με 8-7 της Ρουμανίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Σερβία. Η Ελλάδα φτάνει στους “8” για έκτη διαδοχική φορά στη διοργάνωση!

Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό και οι Ρουμάνοι προσπάθησαν στο τελευταίο οκτάλεπτο να ανατρέψουν την κατάσταση σε βάρος τους.

Οι δύο ομάδες στα πρώτα δύο οκτάλεπτα συμβάδιζαν στο σκορ με τους Ρουμάνους να επιστρατεύουν σκληρό παιχνίδι για να σταματήσουν τους Ελληνες διεθνείς και τους διαιτητές να κλείνουν τα μάτια στα αντικανονικά μαρκαρίσματα των αντιπάλων μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές αποβολές εις βάρος μας, που ανάγκασαν τον Χατζηθεοδώρου να καθίσει και κάτω από τα γκολπόστ της Εθνικής μας, καθώς ο Δεληγιάννης πέρασε έξω για 20 διαμαρτυρόμενος για την επανάληψη της εκτέλεσης ενός πέναλτι που είχε αποκρούσει.

Στο τρίτο επτάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάτησε γκάζι και στο τέλος του είχε ξεφύγει με τρια γκολ διαφορά (8-5). Ο,τι έχτισε όμως, παραλίγο να το γκρεμίσει στην τελευταία περίοδο, καθώς ο εκνευρισμός των διεθνών μας από τις αποφάσεις των διαιτητών ήταν μεγάλος. Αφρουδάκης, Μάζης, Δεληγγιάννης αποβλήθηκαν για διαμαρτυρία και οι Ρουμάνοι στα μισά είχαν μειώσει στο γκολ. Η καλή μας άμυνα απέδωσε καρπούς και για τρεισήμισι λεπτά οι αντίπαλοι μας δεν μπόρεσαν ούτε σουτ να επιχειρήσουν και έτσι η Εθνική μας κράτησε την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι το τέλος και πήρε την πρόκριση για τους “8”.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 4-1, 0-2

Ελλάδα: Γ.Αφρουδάκης 2, Βλοντάκης 2, Σχίζας 1, Μάζης 1, Κοκκινάκης 1, Ντόσκας 1
Ρουμανία: Ντίνα 2, Κάνταρ 2, Γκ.Γκεοργκέσκου 1, Ράντου 1, Ματέι 1
(26/3 10:25)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου