ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση ανασυγκρότησης στην Εθνική χωρίς αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό

επιχείρηση-ανασυγκρότησης-στην-εθνι-851206

Επιχείρηση ανασυγκρότησης στην Εθνική, που αφήνει πίσω την ήττα-διασυρμό από την Τουρκία στο Καραϊσκάκη για τον τρίτο προκριματικό όμιλο του EURO 2008 καθώς αύριο παίζει στη Μάλτα.
«Να κοιτάξουμε μπροστά και να νικήσουμε τη Μάλτα» ήταν το πρώτο μήνυμα του Ότο Ρεχάγκελ…
«Τώρα θα φανεί αν είμαστε δυνατοί» σχολίασε ο Γιαννακόπουλος.
Χειρότερα άλλωστε δεν γινόταν… Η εθνική ομάδα πραγματοποιώντας τη χειρότερη εμφάνισή της στη μετά-EURO 2004 εποχή υπέστη διασυρμό από την Τουρκία μέσα στο σπίτι της και δέχτηκε μεγάλο βαθμολογικό και κυρίως ψυχολογικό πλήγμα εν όψει της δύσκολης συνέχειας στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. Το βαρύ κλίμα από το αρνητικό αποτέλεσμα ήρθαν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο όσα απαράδεκτα έγιναν στις κερκίδες, από τις αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Τουρκίας, μέχρι τη ρίψη αντικειμένων και τις συμπλοκές οπαδών στις κερκίδες. Όλα αυτά θεωρείται δεδομένο πως θα επισύρουν την ποινή της έδρας της ελληνικής ομάδας, ορθώνοντας ένα ακόμη εμπόδιο στο δρόμο για την Αυστρία και την Ελβετία.

Στη Μάλτα
Δεν θα γίνουν άλλες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της Εθνικής ομάδας… Αυτό προανήγγειλε ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος υπεραμύνθηκε των επιλογών του μιλώντας στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο πριν την αναχώρηση για τη Μάλτα.

«Αυτό το σύνολο που έχουμε, με αυτό θα μείνουμε, όπως είμαστε τώρα», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του ομοσπονδιακού τεχνικού στην ερώτηση για την «ανανέωση», ενώ πρόσθεσε: «Έχουμε μια καλή θέση στον όμιλο. Μην περιμένετε να κερδίσουμε και τα 12 ματς».

Ερωτώμενος για την κριτική που του ασκείται εξαιτίας της βαριάς ήττας από την Τουρκία στο «Καραϊσκάκη» επανέλαβε αυτά που ανέφερε και στους ποδοσφαιριστές του: «Όσον αφορά την κριτική, το είπα και στους παίκτες, τι περιμένετε όταν χάνουμε με 4-1. Πρέπει να ελαττώσουμε τα ατομικά λάθη».

Στις δηλώσεις του ο «χερ Ότο» αναφέρθηκε και στο άσχημο βράδυ του Σαββάτου, δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης, αρχής γενομένης από τη Βαλέτα: «Πρέπει να χωνέψουμε αυτή την ήττα. Θα καθίσουμε να συζητήσουμε με τα παιδιά τι δεν πήγε καλά. Από το βράδυ θα ξεκινήσει η ψυχολογική προετοιμασία για το ματς της Τετάρτης. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι.

Για τις απουσίες των Σεϊταρίδη και Αμανατίδη, ο Γερμανός προπονητής είπε: «Ο Σεϊταρίδης και ο Αμανατίδης όπως γνωρίζετε είναι τραυματίες και δεν βρίσκονται στην αποστολή, ωστόσο έχουμε αρκετούς παίκτες μαζί μας, ώστε να κατεβάσουμε στον αγωνιστικό χώρο μιας πρώτης τάξεως ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη».

Ολοκληρώνοντας ο Ρεχάγκελ δεν παρέλειψε να ζητήσει τη στήριξη των Ελλήνων φιλάθλων στα υπόλοιπα παιχνίδια των προκριματικών: «Παρότι χάσαμε θέλουμε οι φίλαθλοι στην Ελλάδα να μας υποστηρίξουν. Στο ματς με την Τουρκία θέλαμε να τους δώσουμε τη χαρά της νίκης, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και λυπόμαστε πολύ γιατί ήταν γεμάτο το γήπεδο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου