ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΚΕ στους οικοδόμους

πρώτη-δύναμη-η-πασκε-στους-οικοδόμους-851206

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΠΑΣΚΕ στις εκλογές του Συνδικάτου των Οικοδόμων στη Μαγνησία, κερδίζοντας ακόμη μία έδρα τόσο στο Δ.Σ, όσο και για το ΕΚΒ και την Ομοσπονδία του κλάδου.
Κερδισμένη των εκλογικών διαδικασιών και η ΕΣΑΚ, ενώ η ΔΑΚΕ βγήκε εμφανώς με μειωμένη τη δύναμή της χάνοντας και μία έδρα από τη Διοίκηση, το ΕΚΒ και την Ομοσπονδία.
Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν προχθές ενώ σήμερα μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης και των σταυρών αναμένεται να ανακοινωθούν και τα νέα μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου.
Στις εκλογές που ήταν από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων, ψήφισαν 674 οικοδόμοι, βρέθηκαν 672 έγκυρα ψηφοδέλτια και 2 άκυρα.
Η ΠΑΣΚΕ πήρε 431 ψήφους και ποσοστό 64%, η ΕΣΑΚ- ΑΤΕ που ήρθε δεύτερη δύναμη πήρε 122 ψηφοδέλτια και 18,3% ενώ η ΔΑΚΕ έλαβε 119 ψηφοδέλτια και ποσοστό 18%.
Για το Δ.Σ η ΠΑΣΚΕ καταλαμβάνει 7 από 6 έδρες που είχε στην προηγούμενη διοίκηση,στο ΕΚΒ 7 αντιπρόσωπους από 6 που είχε, ενώ στην Ομοσπονδία εκλέγει 5 αντιπροσώπους από 4.
Η ΕΣΑΚ καταλαμβάνει 2 έδρες για το Δ.Σ, όσες είχε και στην προηγούμενη διοίκηση, ενώ για το ΕΚΒ και για την Ομοσπονδία εκλέγει από έναν αντιπρόσωπο. Η ΔΑΚΕ καταλαμβάνει 2 έδρες για το ΔΣ από 3 που είχε, στο ΕΚΒ εκλέγει 2 αντιπροσώπους από 3 και στην Ομοσπονδία 1 από 2 που είχε.
Η συγκρότηση της νέας διοίκησης θα γίνει άμεσα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Συνδικάτο Οικοδόμων Μαγνησίας είναι το πολυπληθέστερο πρωτοβάθμιο συνδικάτο της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Βόλου καθώς αριθμεί περίπου 1.000 μέλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου