ΤΟΠΙΚΑ

Διευκρινήσεις από την παράταξη «Εμποροι Ενάντια στην Κρίση»

διευκρινήσεις-από-την-παράταξη-εμπο-150585

Σε συνέχεια της προχθεσινής επίθεσης κατά του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας

Μετά την προχθεσινή επίθεση που εξαπέλυσε ενάντια του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστα Τσέλιου, κατηγορώντας τον για αδράνεια επειδή δεν συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε συνεδρίαση, ενώ υπάρχουν ανοιχτά «καυτά» θέματα για τον κλάδο, η παράταξη Εμποροι Ενάντια στην Κρίση εξέδωσε χθες διευκρινιστική ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι «εν τέλει μετά τις δημόσιες ανακοινώσεις της θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο τη Δευτέρα στις 2.30 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου».

«Θεωρούμε ότι αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική, παρά τη μεγάλη καθυστέρηση, γιατί τα ζητήματα που απασχολούν και αφορούν τον εμπορικό κόσμο είναι πολύ σοβαρά και άμεσα. Με τη διεξαγωγή του Δ.Σ. θα μπορέσει ο ΕΣΒ να πάει με συγκεκριμένες αποφάσεις και προτάσεις και στην κοινή εκδήλωση των φορέων που έχει καλεστεί για την Παρασκευή 22/01 στην αίθουσα του ΤΕΕ» αναφέρει η παράταξη.

Οι Εμποροι Ενάντια στην Κρίση ισχυρίζονται ότι «η επιμονή σε μια αναγκαία και σωστή πρόταση, όπως αυτή για τη διεξαγωγή ΔΣ, μπορεί να κερδίσει τη «δύναμη της αδράνειας» και να κινήσει το σύλλογο στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του εμπορικού κόσμου.

«Από την πλευρά μας καλούμε όποιο συνάδελφο θέλει να παρευρεθεί στο Δ.Σ. τη Δευτέρα 18/1 στις 14.30 στα γραφεία του συλλόγου. Ακόμα περισσότερο καλούμε το σύνολο των συναδέλφων να παρευρεθούν στην εκδήλωση των 17 φορέων για το νέο μνημονιακό ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση. Η συμμετοχή και η συλλογικότητα είναι η δύναμή μας» προσθέτει.

Η παράταξη διευκρινίζει ακόμη ότι σχετικά με την ύπαρξη ταμειακού ελλείμματος με την προχθεσινή της ανακοίνωση δεν επιχειρεί να αφήσει καμιά απολύτως υπόνοια αλλά ούτε και την παραμικρή σκιά ότι τα μέλη του Δ.Σ. που έχουν την ευθύνη του ταμείου έχουν προβεί σε κάποια παράτυπη ενέργεια.

«Θεωρούμε ότι η διαχείριση του ταμείου, από την ενημέρωση που έχουμε, είναι καθόλα κανονική. Ομως το ταμείο του συλλόγου είναι μείον κι αυτό εξαιτίας της προβληματικής διοίκησης που έχει ως αποτέλεσμα τα έσοδα να είναι λιγότερα από τα έξοδα ακόμα και τα πάγια.

Οπως αναφέρουμε και στην ανακοίνωσή μας στις 13.01.2015 υπάρχει μια απαξίωση του συλλόγου, εξαιτίας της αδράνειας της διοίκησης, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να μην είναι γραμμένοι στο σύλλογο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συνδρομές (που είναι και η βασική πηγή εσόδων του ΕΣΒ) να μην επαρκούν για την κάλυψη των εξόδων» προσθέτει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου