ΤΟΠΙΚΑ

Νέος εργολάβος στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων

νέος-εργολάβος-στο-πάρκινγκ-της-φιλελ-152737

Στόχος να κλείσει ένα έργο – «πληγή» για την πόλη – Το έργο θα ολοκληρωθεί με τους ίδιους όρους

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που συνιστά για την πόλη το μισοτελειωμένο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων. Πρόκειται για ένα έργο που έχει χαρακτηριστεί «πληγή» για την πόλη. Στοιχειώνει… μισοτελειωμένο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται διαβρώσεις στο ίδιο το έργο και την ίδια ώρα οι κάτοικοι της οδού Φιλελλήνων να ανησυχούν για τις περιουσίες τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, πρόκειται να συσταθεί επιτροπή για την προσωρινή παραλαβή του έργου, στο στάδιο που έχει ολοκληρωθεί μέχρι που ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος.

Η ιστορία του έργου ξεκινά από τον Αύγουστο του 2003 οπότε και προκηρύχθηκε διαγωνισμός για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και παραχώρηση της εκμετάλλευσης πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων στην οδό Φιλελλήνων. Το έργο ανατέθηκε στον ανάδοχο, το Φεβρουάριο του 2005. Η σύμβαση μεταξύ δήμου και αναδόχου υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2006 και προέβλεπε η εταιρεία να ολοκληρώσει το έργο και να εκμεταλλευτεί το πάρκινγκ για 25 χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης. Υποχρέωση της εταιρείας είναι η καταβολή στο δήμο ποσοστού 7% επί των ακαθάριστων εσόδων του σταθμού.

Στην εταιρεία δόθηκε παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης έως το 2011 και πάλι όμως το έργο δεν ολοκληρώθηκε. Η εταιρεία είχε κηρυχθεί έκπτωτη κι έκτοτε το έργο στοιχειώνει.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο εκλεγείς δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, είχε προαναγγείλει λύση για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων και είχε καλέσει σε συνάντηση τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου. Στην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα σημάνει η αρχή του τέλους των περιπετειών της πόλης, γύρω από το έργο. Θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα παραλάβει το έργο στο στάδιο που έχει ολοκληρωθεί και στη συνέχεια θα γίνει εκκαθάριση της εργολαβίας. Επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη νέου πλειοδοτικού διαγωνισμού με τους ίδιους όρους. Η νέα εταιρεία θα κληθεί να ολοκληρώσει το έργο με τους ίδιους όρους της αρχικής σύμβασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου