ΤΟΠΙΚΑ

Μπαίνει σε τάξη το Κοιμητήριο…

μπαίνει-σε-τάξη-το-κοιμητήριο-851206

Την παράταση της απασχόλησης των 19 συμβασιούχων στο κοιμητήριο μέσω της ΔΕΜΚΑ τελικά- ενώ η αρχική εισήγηση αφορούσε τη ΔΕΜΕΚΑΒ- μέχρι τέλος του 2007, θα διερευνήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου με τη δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας τις επόμενες μέρες.
Το Δ.Σ του Συνδέσμου αποφάσισε χθες τις επόμενες μέρες να συναντηθεί με το δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Π. Μαβίδη, από τον οποίο θα ζητηθεί η παράταση της απασχόλησης του προσωπικού στο Κοιμητήριο να γίνει μέσω της ΔΕΜΚΑ, ενώ παράλληλα θα κινηθεί η διαδικασία και για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ και εφόσον πρώτα τελεσιδικήσει η προσφυγή συμβασιούχων που διεκδικούν μονιμοποίηση.
Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια ψυκτικών θαλάμων, όπως επίσης να γίνει ξεκαθάρισμα στα οστεοφυλάκια στα περιφερειακά κοιμητήρια, όπου υπάρχουν οστά ακόμη κι από την εποχή του Β παγκοσμίου πολέμου .
Όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, έχουν καταγραφεί περίπου 70 περιπτώσεις εκταφών που δεν έχουν ακόμη γίνει, καθώς δεν υπάρχουν συγγενείς.
Για αυτές τις περιπτώσεις ο Σύνδεσμος πριν την εκταφή θα προβεί σε σχετική δημοσίευση, ώστε να αποφύγει οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες από οικείους που τυχόν δεν ενημερώθηκαν.
Να σημειωθεί ότι στην επόμενη συνεδρίαση το Δ.Σ. θα ασχοληθεί το θέμα των ατελών εκταφών που είχε καταγγείλει το 2003 ο νυν αντιπρόεδρος του συνδέσμου κ. Στ. Λημνιός. Σύμφωνα με τον ίδιο, τότε είχε διενεργηθεί ΕΔΕ και δικαίωνε τις καταγγελίες του, αλλά το Δ.Σ του συνδέσμου δεν είχε καταλογίσει ευθύνες , κάτι που ζητά πλέον η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Αποσύρθηκε εξάλλου η πρόταση του προέδρου κ. Θαν. Κουντουρά για ανάθεση σε εταιρία φύλαξης του Κοιμητηρίου και αποφασίστηκε η φύλαξη να γίνει με άτομα από το προσωπικό του συνδέσμου.

Κανονισμός
λειτουργίας Κοιμητηρίου
Εν τω μεταξύ μετά από απόφαση του Δ.Σ του Συνδέσμου, μέτρα προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι εκταφές στο νέο κοιμητήριο και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κορεσμού λαμβάνει η νέα διοίκηση, που αποφάσισε να διανείμει στους επισκέπτες του χώρου και όσους έχουν θαμμένα τα προσφιλή τους πρόσωπα νέο κανονισμό λειτουργίας του Κοιμητηρίου, σε μία προσπάθεια να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία αλλά και να ρυθμιστεί το θέμα των εκταφών.
Σύμφωνα με τον κανονισμό αυτό:
-Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων θα πρέπει οι συγγενείς να προχωρήσουν σε εκταφή ή να ζητήσουν παράταση για έναν ακόμη χρόνο, με την καταβολή όμως του επιπλέον τιμήματος.
Σε αντίθετη περίπτωση η υπηρεσία του κοιμητηρίου, μετά την παρέλευση του τριμήνου από τη συμπλήρωση των τριών ή τεσσάρων χρόνων, θα προχωρά αυτεπάγγελτα σε αναγκαστική ταφή.
-Η εκταφή διενεργείται από το προσωπικό του κοιμητηρίου.
-Δεν επιτρέπεται η κατασκευή οποιουδήποτε μνημείου στους τάφους τριετούς ταφής, εκτός από τις συγκεκριμένες μαρμάρινες κατασκευές που υποδεικνύονται από την υπηρεσία . Κάθε άλλη κατασκευή θα αφαιρείται.
-Στο Κοιμητήριο γίνονται κάθε Σάββατο, Κυριακές και εορτές λειτουργίες, ενώ επίσης τελούνται και τα μνημόσυνα.
-Η πύλη του Κοιμητηρίου είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5.30 το απόγευμα από Νοέμβριο μέχρι Φεβρουάριο, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6.30 το απόγευμα από Μάρτιο μέχρι Μάιο, από 7 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ από Ιούνιο μέχρι και Αύγουστο και από 7 το πρωί μέχρι 7.30 το απόγευμα το Σεπτέμβριο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6.30 το απόγευμα τον Οκτώβριο.
-Το οστεοφυλάκιο παραμένει ανοιχτό για επίσκεψη κάθε μέρα στις ώρες που είναι ανοικτό το Κοιμητήριο.
-Στο διαδημοτικό κοιμητήριο υπάρχει η δυνατότητα καθημερινού ανάμματος των κανδηλίων και περιποίησης των μνημείων από την αρμόδια υπηρεσία του Συνδέσμου. Απαγορεύεται αυστηρά η ανάθεση της εργασίας σε πρόσωπα τρίτα προς το Σύνδεσμο
-Εφιστάται η προσοχή των επισκεπτών στο θέμα του χρηματισμού και των φιλοδωρημάτων. Απαγορεύεται ο χρηματισμός και το φιλοδώρημα. Όλο το απασχολούμενο προσωπικό του εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες του κοιμητηρίου και πληρώνεται από το σύνδεσμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου