ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφώνεται σήμερα ο εορτασμός Της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

κορυφώνεται-σήμερα-ο-εορτασμός-της-εθ-851206

Παρουσία της Υπουργού Παιδείας Μαριέτας Γιαννάκου, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, των πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,των Σωμάτων Ασφαλείας και της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Η παρέλαση άρχισε λίγο μετά τις 11, αφού προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου από την Υπουργό στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Μαθητές από δεκατρία δημοτικά σχολεία, εννιά γυμνάσια και δώδεκα λύκεια πήραν μέρος στην παρέλαση, η οποία “άνοιξε” με το λύκειο Καλαβρύτων και το λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ενώ συμμετείχαν μαθητές από το λύκειο Ελληνίδων, πρόσκοποι και “Special Olympics”.
Στο τέλος της παρέλασης μέλη της οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” πέταξαν φέιγ-βολάν και φώναξαν συνθήματα.
Η Υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου σε δήλωσή της μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης τόνισε:
«Συγχαίρω τα κορίτσια και τα αγόρια των σχολείων μας, γιατί με υψηλό εθνικό φρόνημα και ενθουσιασμό παρήλασαν σήμερα. Έχουν περάσει 186 χρόνια από τις λαμπρές σελίδες της Ιστορίας μας, από την επανάσταση του 1821, που έκανε την Ελλάδα μας ισχυρό κράτος. Σήμερα ζούμε σε μια πραγματική Δημοκρατία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζονται νέες επαναστάσεις. Αυτό που μας χρειάζεται σήμερα, είναι μια επανάσταση υπέρ μια πραγματικά καλής Παιδείας, υπέρ της γνώσης, υπέρ της κοινωνικής συνοχής, υπέρ της ενότητας του λαού μας, κόντρα στην οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης. Χρειάζεται δύναμη και θάρρος για να πάμε μπροστά. Και αυτό, είναι που πρέπει να το εξασφαλίσουμε στους νέους μας».
Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα θα κορυφωθούν σήμερα Κυριακή με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια.
Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής, ο Πρόεδρος θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Το απόγευμα, ο Κάρολος Παπούλιας θα παραστεί στον επίσημο εορτασμό της Εθνικής Επετείου, που θα τελεστεί στη μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου