ΤΟΠΙΚΑ

Ηττα με ένα γκολ από την Ισπανία στο πόλο και η ελληνική ομάδα αύριο παίζει με τη Ρουμανία

ηττα-με-ένα-γκολ-από-την-ισπανία-στο-πόλ-851206

Η εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών ηττήθηκε 8-7 από την Ισπανία, στο τελευταίο παιχνίδι της για τον Γ΄ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μελβούρνης. Η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση και αύριο Δευτέρα θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία, στο νοκ-άουτ αγώνα για πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα περιμένει το νικητή η πανίσχυρη Σερβία. Από την πλευρά τους, οι Ιβηρες τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο κα πέρασαν απευθείας στους “8”, όπου θα παίξουν με το νικητή της αναμέτρησης Ιταλία-Αυστραλία.

Εκεί ακριβώς όπου η εθνική είχε “καθαρίσει” τα δύο προηγούμενα ματς, με Ρωσία και Κίνα, ουσιαστικά έχασε το σημερινό και πλέον κρίσιμο. Το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που βρέθηκε να χάνει 5-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Αγχωμένοι και χωρίς καθαρό μυαλό, οι διεθνείς μας έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των αποφασισμένων Ισπανών, που εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις ολιγωρίες στην ελληνική άμυνα. Με δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω και τρία από την περιφέρεια, η ομάδα του Ραφαέλ Αγκιλάρ “έχτισε” μια διαφορά ασφαλείας, μετατρέποντας την αποστολή της εθνικής σε… Γολγοθά.

Ο Σάντρο Καμπάνια άλλαξε τερματοφύλακα πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο, περνώντας το Νίκο Δεληγιάννη στη θέση του Γιώργου Ρέππα που ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια αλλά δεν τα πήγε καλά. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού πήγε πολύ καλά και σε μεγάλο βαθμό κράτησε μόνος του την εθνική στο παιχνίδι. Γενικά η ελληνική άμυνα βελτιώθηκε αισθητά μετά την πρώτη περίοδο, όμως η επίθεση έμοιαζε… βραχυκυκλωμένη απέναντι στο διαρκές πρέσινγκ των Ισπανών. Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε όπως έπρεπε, ο φουνταριστός ήταν αποκομμένος κα τα περιφερειακά σουτ βεβιασμένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε κερδίσει μόλις τρεις αποβολές, χωρίς να αξιοποιήσει καμία.

Εστω κι έτσι, η εθνική είχε καταφέρει να μειώσει σε 6-3, περιορίζοντας τους Ιβηρες σε απολογισμό μόλις ενός γκολ σε δύο οκτάλεπτα. Και ξαφνικά, στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, το ματς πήρε “φωτιά”. Ενα γκολ του Ντόσκα σε φάση με διπλό αριθμητικό πλεονέκτημα κι ένα του Χατζηθεοδώρου αμέσως μετά έφεραν την εθνική σε απόσταση “αναπνοής” (6-5), ενώ στην εκπνοή του οκταλέπτου το σουτ του Χρήστου Αφρουδάκη σταμάτησε στο δοκάρι του Ινιάκι Αγκιλάρ.

Δυστυχώς, η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με γκολ για τους Ισπανούς, με τον Μολίνα να αξιοποιεί τα πέναλτι που χρεώθηκε ο Μάζης και αμφισβητήθηκε εντονότατα από τους διεθνείς. Ο Γ. Αφρουδάκης μείωσε στην κόντρα, αλλά μια κακή άμυνα επέτρεψε στον Φελίπε Περόνε να κάνει το 8-6. Η ελληνική ομάδα μείωσε εκ νέου με τον Ντόσκα στον παίκτη παραπάνω, αλλά στα πέντε λεπτά που απέμεναν το 8-7 δεν άλλαξε. Ο χρόνος πίεζε τους παίκτες του Καμπάνια, που ήθελαν μόνο νίκη για να πάρουν την πρώτη θέση (η ισοπαλία ευνοούσε την Ισπανία), οι βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση επανήλθαν και το σουτ του Σάντα στον παίκτη παραπάνω, ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη, που εξουδετέρωσε ο Αγκιλάρ, έβαλε τέλος στις ελληνικές ελπίδες.

Ο δρόμος για την τετράδα είναι πλέον εξαιρετικά δύσβατος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τη Δευτέρα το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Ρουμανίας (τέταρτη πέρυσι στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου). Ακόμη κι αν τα καταφέρει όμως, η εθνική θα βρει στη συνέχεια στο δρόμο της την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Σερβία και θα χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση για να περάσει στα ημιτελικά.

Η εθνική είχε 2/7 στον παίκτη παραπάνω, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα. Η Ισπανία είχε 3/8 στον παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού.

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 2-1, 2-0, 2-2
Τα γκολ:
ΕΛΛΑΔΑ: Ντόσκας 2, Σχίζας 1, Σάντα 1, Χατζηθεοδώρου 1, Γ. Αφρουδάκης 1, Μυλωνάκης 1
ΙΣΠΑΝΙΑ: Φελ. Περόνε 3, Μολίνα 2, Ρικ. Περόνε 1, Πιράλκοφ 1, Πέρεζ 1.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου