ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνημα για την κολύμβηση με Σ. Πάστρα στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου

ξεκίνημα-για-την-κολύμβηση-με-σ-πάστρα-851206

Το… κυρίως πιάτο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου αρχίζει τα ξημερώματα στη Μελβούρνη, καθώς ξεκινά η κολύμβηση. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους προκριματικούς σε οκτώ αγωνίσματα, ενώ το απόγευμα (μεσημέρι για την Ελλάδα) θα διεξαχθούν οι πρώτοι τέσσερις τελικοί.
Οι ελληνικές συμμετοχές στην πρεμιέρα περιορίζονται σε δύο αγωνίσματα. Ο Ρωμανός Αλυφαντής θα μετάσχει στην 15η προκριματική σειρά (από τις 16 που θα γίνουν συνολικά) των 100μ. πρόσθιο κα θα κολυμπήσει στην 3η διαδρομή. Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού έχε δηλωθεί με χρόνο 1:00.74, που τον φέρνει όγδοο μεταξύ των 123 κολυμβητών που συμμετέχουν. Πρόκειται όμως για επίδοση που είχε πετύχει πέρυσι τον Μάρτιο, ενώ φέτος δεν έχει κάνει κούρσες στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Οι 16 αθλητές με τους ταχύτερους χρόνους θα προκριθούν στους απογευματινούς ημιτελικούς και από εκεί, οι οκτώ καλύτεροι θα περάσουν στον τελικό της Δευτέρας. Στα 50μ. πεταλούδα θα μετάσχουν ο Βολιώτης Σωτήρης Πάστρας και ο Απόστολος Τσαγκαράκης, χωρίς όμως να συγκεντρώνουν ιδιαίτερες πιθανότητες πρόκρισης. Ο Πάστρας, που με 24.31 έχει τον 30ο χρόνο μεταξύ των 159 συμμετεχόντων, θα πέσει στη 17η σειρά από τις 20 (στην 7η διαδρομή0, ενώ ο Τσαγκαράκης, που με 24.79 είναι 44ος, θα αγωνιστεί στην 15η σειρά (6η διαδρομή).
Σε ό,τι αφορά τους πρώτους τελικούς του προγράμματος, είναι τα 400μ. ελεύθερο ανδρών, όπου ο Αμερικανός Κλιτ Κέλερ απειλεί τον μεγάλο Γκραντ Χάκετ, τα 400μ. ελεύθερο γυναικών, με αδιαφιλονίκητο φαβορί τη Γαλλίδα Λορ Μανοντού, και οι “σκυταλοδρομίες” 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών και γυναικών.
Στην υδατοσφαίριση γυναικών, η εθνική αντιμετωπίζει στις 10:20π.μ. τη Νέα Ζηλανδία, με τον νικητή να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά. Η αποστολή της ελληνικής ομάδας λογικά θα είναι εύκολη, αφού η αντίπαλός της δεν αναμένεται να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο (προκρίθηκε από την πρώτη φάση χωρίς νίκη, χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Κούβα, με την οποία έφερε ισοπαλία, ενώ γνώρισε βαριές ήττες από Ιταλία και Ουγγαρία). Το μυαλό του Κούλη Ιωσηφίδη και των πολιστριών μάλλον βρίσκεται από τώρα στον προημιτελικό της Τρίτης, όπου την ελληνική ομάδα περιμένει η πανίσχυρη Ρωσία, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κατά πολλούς φαβορί της διοργάνωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου