ΑΛΜΥΡΟΣ

Νεκρός σε τροχαίο 41χρονος φωτορεπόρτερ από τον Αλμυρό

νεκρός-σε-τροχαίο-41χρονος-φωτορεπόρτε-170023

Εσβησε το χαμόγελο του φωτορεπόρτερ από τον Αλμυρό Χρήστου Κων. Μπουκώρου

Ενας από τους ατρόμητους αναρριχητές, ένας από τους πλέον δραστήριους και πολυγυρισμένους φωτορεπόρτερ που έχει καταγράψει μέσα από το φακό του μοναδικές στιγμές για διεθνή δημοσιογραφικά πρακτορεία, έμελε να χάσει τη ζωή του σε παγίδα θανάτου στην εθνική οδό Βόλου – Λάρισας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Ζήλεψε τα νιάτα του, τη ζωηράδα του, το ανήσυχο πνεύμα του, τη δημιουργικότητά του, την απύθμενη όρεξη για ζωή και προσφορά, ο χάρος και του άρπαξε τη ζωή. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, χωρίς κανείς να προλάβει τίποτα, κόπηκε ακαριαία το νήμα της ζωής του. Ο Χρήστος Μπουκώρος, πρώτος ξάδελφος του βουλευτή Μαγνησίας, σε ηλικία 41 έτους έφυγε για την πιο ψηλή …κορυφή.

Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, λίγες ημέρες μετά την ονομαστική του εορτή, το χαμόγελο στο πρόσωπό του έσβησε για πάντα. Η τραγωδία γράφτηκε σε ένα σημείο – καρμανιόλα της εθνικής οδού, εκεί όπου ύπουλα στήνεται παγίδα τροχαίων σε ημέρες βροχόπτωσης.

Μια τέτοια βροχερή ημέρα ο θάνατος έστησε καρτέρι στον 41χρονο, κόβοντας άδικα και πρόωρα το λαμπρό μέλλον που είχε μπροστά του. Μια μέρα γιορτινή, ο Αλμυρός, τόπος καταγωγής του, «μαύρισε» στο άκουσμα της απώλειάς του.

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης έπεσε σε «αόρατη» λόγω των σωρευμένων νερών της βροχής λακκούβα. Ακολούθησε ξέφρενη πορεία του Ι.Χ. που οδηγούσε ο 41χρονος φωτορεπόρτερ. Το όχημα, εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου κινήθηκε στο οδόστρωμα ανεξέλεγκτα. Η πρόσκρουση του αυτοκινήτου με το πίσω μέρος σε σταθμευμένη προσωρινά νταλίκα στην άκρη του δρόμου, μπροστά στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ήταν μοιραία. Ενα τραύμα ήταν θανατηφόρο και ας φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Ηταν στο δρόμο της επιστροφής από το Βόλο για το Βελεστίνο, όπου διέμενε με τη σύζυγό του Ελένη Μπασμπανέλου, καθηγήτρια Χημείας και τις δύο κορούλες τους, τη Νεφέλη μαθήτρια της Β’ Δημοτικού και τη Λήδα προσχολικής ηλικίας. Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης η τραγωδία χρειάστηκε δευτερόλεπτα για να εξελιχθεί.

Το σώμα του 41χρονου ανασύρθηκε από το στραπατσαρισμένο όχημα άψυχο. Κανείς δεν είχε τον ελάχιστο χρόνο να πράξει το παραμικρό. Κατέληξε στο τιμόνι του αυτοκινήτου του. Στο Νοσοκομείο Βόλου ο θρήνος ήταν απαρηγόρητος, ενώ το άγγελμα του τραγικού θανάτου του βύθισε όλους όσοι τον γνώριζαν σε βαρύ πένθος.

Αψηφούσε τον κίνδυνο ο Χρήστος Μπουκώρος, τολμούσε ακόμη και τα πλέον δύσκολα. Λάτρης των extremes sports ήταν στους πρωταγωνιστές πανελλήνιων, πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων, με ηχηρές υπογραφές εταιρειών. Οι φωτογραφίες του ταξίδευαν παντού τις διοργανώσεις που κάλυπτε. Ηταν τόσο γνωστός για τη δουλειά του, που μεγάλα πρακτορεία τον αναζητούσαν για να υπογράψουν συμβόλαια για την κάλυψη των διοργανώσεών τους. Ηξεραν από το πλήθος συνεργασιών που είχε αναλάβει ότι θα εργάζονταν ακούραστα και με άριστο αποτέλεσμα.

Προπονητής ορειβασίας, αλλά και αθλητής ο ίδιος στον ΕΟΣ Αλμυρού, μετέδιδε στα παιδιά την αγάπη του για την αναρρίχηση, ενώ είχε κατακτήσει τις πιο ψηλές κορυφές του κόσμου.

Δείγμα της επαγγελματικής αξιοσύνης του το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι αποτέλεσε το μοναδικό διαπιστευμένο Ελληνα φωτογράφο που κάλυψε τους παγκόσμιους αγώνες Red Bull X- Fighters στην Αθήνα.

Ενδεικτική ήταν η κάλυψη του μεγάλου παγκόσμιου αθλητικού – ιστορικού γεγονός Σπάρταθλον το Σεπτέμβριο του 2014. Με το φακό του ο φωτορεπόρτερ Χρήστος Μπουκώρος απαθανάτισε κάθε λεπτό της διοργάνωσης για 36 συνεχόμενες ώρες.

Ο διεθνής φωτορεπόρτερ από τον Αλμυρό συνεργαζόμενος με πολλά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ακολούθησε λεπτό προς λεπτό τον υπερμαραθώνιο και οι φωτογραφίες του αποτέλεσαν το «φιλμ» της live διαδικτυακής μετάδοσης για λογαριασμό του Advendure.

Οι φωτογραφίες, οι οποίες αποτύπωναν την υπερπροσπάθεια των αθλητών και κάθε έκφρασή του προσώπου τους που αναδείκνυε τη θέλησή τους να φτάσουν στον τερματισμό, καθώς και τη δικαίωσή τους όταν άγγιζαν το άγαλμα του Λεωνίδα, ζητήθηκαν από το CNN. Αυτό ήταν το δικό του έπαθλο αναγνώρισης της δουλειάς του.

Πολλά ακόμη συμβόλαια με διεθνή πρακτορεία τον περίμεναν για το άμεσο μέλλον…

Ο πατέρας του διατηρούσε ομώνυμη εριοβιομηχανία παραγωγής υφασμάτων Αλμυρού, ενώ από το 1985 είχε περιέλθει στην ιδιοκτησία τους η γνωστή αποθήκη «Μωραϊτόπουλου» σε ένα από τα κτίσματα της νυν πλατείας Πανεπιστημίου. Σε αυτή την αποθήκη υφασμάτων πολλοί γνώρισαν τον πάντοτε πρόσχαρο Χρήστο Μπουκώρο, όπου δούλεψε για αρκετά χρόνια.

Από την Τετάρτη ο Αλμυρός καλύφθηκε από νεκρική σιγή. Δεν ήταν η παγωνιά που πιρούνιαζε τις καρδιές τους, αλλά ο αβάσταχτος πόνος. Ενας θρήνος βουβός απλώθηκε στη γενέτειρά του. Την Πέμπτη θα του απευθύνουν το τελευταίο αντίο. Η κηδεία του θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Οι λεπτομέρειες του φρικιαστικού δυστυχήματος σε σημείο – καρμανιόλα

Το φοβερό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη τις 4 το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας στο ύψος που είναι το βενζινάδικο Κόπανου, όπου έχουν συμβεί πολλά τροχαία ατυχήματα και χαρακτηρίζεται καρμανιόλα.

Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητό του από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, αλλά και τους πυροσβέστες που κατέφθασαν για απεγκλωβισμό μετά από πρόσκρουση του οχήματος σε σταθμευμένη νταλίκα που μετέφερε κοντέινερ.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε, μάρκας Skoda Oktavia, μαρτυρούσε τη φρίκη του τροχαίου δυστυχήματος. Καταστράφηκε ολοσχερώς στο πίσω μέρος του. Το πορτμπαγκάζ έφτασε στα μπροστινά καθίσματα…

Ο 41χρονος ο οποίος κινούνταν στο ρεύμα προς Λάρισα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, όταν «βρήκε» σε λακκούβα.

Προς στιγμήν το αυτοκίνητο φαινόταν να έχει χάσει την επαφή με το δρόμο, καθώς άρχισε να περιστρέφεται. Εκανε έναν κύκλο, δύο, τρεις επιτόπιους κύκλους και η τρελή πορεία του ανακόπηκε τραγικά, πέφτοντας στην νταλίκα. Ακινητοποιήθηκε με το μπροστινό του μέρος να κοιτά προς το Βόλο, αν και κατευθυνόταν προς τη Λάρισα.

Πανικόβλητοι μάρτυρες του δυστυχήματος και οδηγοί κάλεσαν άμεσα σε βοήθεια. Επικράτησε μεγάλος πανικός κι αναστάτωση. Αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, πυροσβεστικό όχημα έσπευσαν στον τόπο του μοιραίου.

Ο 41χρονος ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο χωρίς τελικά να γίνουν ενέργειες από τους πυροσβέστες. Δυστυχώς, όμως για τον ίδιο ήταν πλέον αργά.

Ολα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται καρμανιόλα.

Η ευθεία του δρόμου κάνει καμπύλη με αποτέλεσμα όταν βρέχει να συγκεντρώνονται νερά, όπως συνέβη και την Τετάρτη καθώς την ώρα του δυστυχήματος έβρεχε και εκτός από την ολισθηρότητα του δρόμου δεν υπήρχε και επαρκής ορατότητα.

Η Τροχαία Βόλου συνέχιζε τη λήψη καταθέσεων μέχρι αργά την Τετάρτη το απόγευμα προκειμένου να διακριβώσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου