ΤΟΠΙΚΑ

Θα αναγκαστούν να το κάνουν

θα-αναγκαστούν-να-το-κάνουν-851206

Η χθεσινή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για την αερορύπανση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, μπορεί να μην προσθέτει καινούργια στοιχεία στα ήδη γνωστά, αποτελεί το επιστημονικό επιστέγασμα των ανησυχιών που εκφράζονται με ιδιαίτερο έντονο τρόπο που τον τελευταίο καιρό από τους πολίτες, τους τοπικούς φορείς, τις οικολογικές οργανώσεις και πλήθους επιστημόνων.
Οι μόνοι που δεν ανησυχούν είναι τα μεγαλοστελέχη της ΑΓΕΤ, τα οποία περί άλλων τυρβάζουν. Αντιμετωπίζουν τα πάντα μέσα από το πρίσμα των οικονομικών μεγεθών.
Αρνείται η εταιρία να ξοδέψει περίπου 10 δις δραχμές προκειμένου να τοποθετήσει τρία υβριδικά φίλτρα. Αρνείται να δαπανήσει ένα μέρος των υπερκερδών της, την ώρα που τα παιδιά του Βόλου είναι στην πρώτη κλίμακα πανελλαδικοί σε ρινικές παθήσεις, σπαστικές βρογχίτιδες και άσθμα!
Ας το αποφασίσουν τώρα συναινετικά οι κύριοι της ΑΓΕΤ, γιατί πολύ σύντομα θα αναγκαστούν να το κάνουν υπό την πίεση της τοπικής κοινωνίας και τότε δεν θα τους αρέσει, γιατί η πίεση σε κανέναν δεν αρέσει. Εδώ είμαστε για να δούμε πόσο υπολογίζουμε τις ζωές των γενεών που έρχονται.

Υ.Γ. Ακόμα και αν αποδεδειγμένα η ΑΓΕΤ δεν είχε την παραμικρή ευθύνη για την αερορύπανση, για λόγους ψυχολογίας της τοπικής κοινής γνώμης θα έπρεπε να έχει υιοθετήσει την καλύτερη τεχνολογία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου