ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στους ιδιώτες το Πανθεσσαλικό

οχι-στους-ιδιώτες-το-πανθεσσαλικό-851206

Από τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Μαγνησίας και τους εκπροσώπους της Απ. Νάνο και Γ. Χαρμάνη,τη Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη Βόλου με τον Αντ. Παππά και Κ.Νίκου και το Βασ. Λινάρδο για λογαριασμό της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Νέα Ιωνία, εκδόθηκε η παρακάτω κοινή ανακοίνωση:
Υλοποιώντας την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού για εκχώρηση δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, η εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου, με το οποίο αναθέτει στο επιμελητήριο Μαγνησίας την αυτοχρηματοδοτούμενη διαχείριση και λειτουργία του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό έργο της περιοχής μας, που ο λαός έχει ακριβοπληρώσει από το ισχνό εισόδημά του, οδεύει προς παραχώρηση σε ιδιώτες για εκμετάλλευση. Με τον τρόπο αυτό και το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα μετατραπεί από χώρος ελεύθερης, δωρεάν άθλησης, που έπρεπε να γίνει, σε εμπορικό κέντρο, όπου ιδιώτες θα κερδίζουν πουλώντας υπηρεσίες για ένα βασικό κοινωνικό αγαθό, τον αθλητισμό.
Θεωρούμε υποκριτικές και συνάμα αποπροσανατολιστικές τις καταρχήν αντιδράσεις του νομάρχη Μαγνησίας και των δημάρχων Βόλου και Ν. Ιωνίας. Ενώ γνώριζαν, ως τοπικοί φορείς, την ύπαρξη του νόμου για το μέλλον των ολυμπιακών έργων, δεν έκαναν έγκαιρα καμία σοβαρή ενέργεια με στόχο να αναλάβουν τη διαχείριση του σταδίου, διεκδικώντας κρατικούς πόρους. Ακόμη, μόλις έγινε αποδεκτή η συμμετοχή τους στο φορέα υλοποίησης του έργου, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι.
Για μας το ουσιαστικό και κρίσιμο δεν είναι η συμμετοχή στο φορέα διαχείρισης, αλλά το ποιος πληρώνει για την κατασκευή των δημόσιων έργων και ποιος ωφελείται από τη λειτουργία τους. περίπτωση του Πανθεσσαλικού Σταδίου έχουμε ένα ακόμη σκάνδαλο, συνέπεια μιας κυβερνητικής πολιτικής, που αφαιμάζει τα λαϊκά στρώματα και προσφέρει κέρδη στην πλουτοκρατία.
Μπροστά στο διαγραφόμενο κίνδυνο ένα ακόμη σημαντικό αθλητικό έργο να περάσει σε χέρια ιδιωτών καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής μας, όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, να αντιδράσουμε δυναμικά και να διεκδικήσουμε:
-Να αναλάβει δημόσιος φορέας τη διαχείριση και λειτουργία του Πανθεσσαλικού Σταδίου με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, εργατικών συνδικάτων, αθλητικών σωματείων και άλλων φορέων.
-Οι δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης να καλύπτονται από τη Γραμματεία Αθλητισμού, τα τεράστια έσοδα του Ο.Π.Α.Π.
-Η άθληση, ως βασικό κοινωνικό αγαθό, αθλητικών σωματείων , σχολείων και πολιτών στις εγκαταστάσεις του να είναι δωρεάν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου