ΤΟΠΙΚΑ

Καθορίστηκαν τα τέλη άρδευσης ~ Οι χρεώσεις που αποφασίστηκαν

καθορίστηκαν-τα-τέλη-άρδευσης-οι-χρεώ-196688

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε χθες τα ποσά ανά κιλοβατώρα

Με βάση τις παλιές χρεώσεις των τοπικών κοινοτήτων καθορίστηκαν τα τέλη άρδευσης έτους 2015 της ΔΕΥΑΜΒ, με μια μικρή προσαύξηση λόγω ΦΠΑ και πάγιο τέλος ύψους 30 ευρώ για τις συντηρήσεις ολόκληρου του αποχετευτικού δικτύου, τα οποία θα καταβάλλονται μία φορά το χρόνο.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης έδωσε κατά πλειοψηφία έγκριση με την επισήμανση που έκανε ο τοπικός σύμβουλος Λεχωνίων Νίκος Νομικός ότι στα τέλη του 2016 θα φαίνονται αναλυτικά οι χρεώσεις ανά κιλοβατώρα που γίνονται από μοτέρ.

Η πρόταση της ΔΕΥΑΜΒ, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος Στέργιος Παπαευσταθίου, συντάχθηκε μετά από τη διαβούλευση που έγινε με τις τοπικές κοινότητες, οι οποίες αποδέχτηκαν τα τέλη.

Το μέλος του Δ.Σ. Μ. Πατσιαντάς καταψήφισε, καθώς η παράταξή του προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και συγκεκριμένα στην Επιτροπή του άρθρου 152 για τη μεταφορά των τελών άρδευσης στη ΔΕΥΑΜΒ από το δήμο Βόλου, ενώ κάτοικοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα πρέπει να παραμείνει στο δήμο, όπου σύμφωνα και με το νέο Οργανισμό διατηρείται το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, το οποίο ασκεί την εποπτεία των τοπικών επιτροπών άρδευσης. «Η αρμοδιότητα μπορεί να ασκηθεί από το Τμήμα αποτελεσματικά όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια», συμπλήρωσε. Ανταπαντώντας του ο κ. Παπαευσταθίου είπε ότι ο φορέας διαχείρισης υδάτινων πόρων είναι η ΔΕΥΑΜΒ. «Την τεχνογνωσία και τις υλικοτεχνικές υποδομές δεν τις έχει ο δήμος, αλλά η Δημοτική Επιχείρηση. Αλλωστε η μετάβαση αυτών των αρμοδιοτήτων είχε ήδη γίνει από το δήμο, όμως κανένας δεν τόλμησε να θεσπίσει κανονισμό».

Ο αντιπρόεδρος επισήμανε ότι η προσπάθεια που γίνεται θα ωφελήσει όλους κι επικαλέστηκε τις συντηρήσεις που γίνονται, αλλά και τις ζημιές και επιτέθηκε στον κ. Πατσιαντά λέγοντας ότι: «δεν βγάλατε καμία ανακοίνωση καταδίκης για τις πρόσφατες δολιοφθορές». Προς στιγμήν οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν με τον κ. Πατσιαντά να αντιδρά λέγοντας ότι «εάν είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι έχουμε συμφέροντα ως παράταξη να γίνονται δολιοφθορές» κι έκανε επί τόπου δήλωση καταδίκης. Το θέμα ψηφίστηκε από όλους τους υπόλοιπους συμβούλους.

Οι τιμές των τελών

Οι τιμές των τελών, οι οποίες θα ισχύσουν για καταναλώσεις από 01.01.2015 στην περιοχή αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΜΒ συν ΦΠΑ, έχουν ως εξής:

  • Στην Ενότητα Αισωνίας οι χρεώσεις να είναι 0,275 ευρώ το κυβικό μέτρο
  • Στον Αγιο Βλάσιο 5,5 ευρώ το στρέμμα
  • Στην Ενότητα Αρτέμιδας για τον Αγιο Λαυρέντιο 0,22 ευρώ το δέντρο
  • Στα Ανω και Κ. Λεχώνια 17,40 ευρώ το στρέμμα
  • Στην Πορταριά 55 ευρώ το στρέμμα
  • Στο Κατηχώρι 55 ευρώ το στρέμμα
  • Στην Ενότητα Μακρινίτσας 6,60 ευρώ την ώρα
  • Στην Ενότητα Νέας Αγχιάλου στις Μικροθήβες 4,40 ευρώ την ώρα
  • Στο Αϊδίνι 0,165 ευρώ ΚWH ή 0,165 ευρώ το κυβικό μέτρο
  • Στην Ενότητα Αγριάς 0,11 ευρώ το δέντρο ή 5,5 ευρώ το στρέμμα
  • Στην Ενότητα Ιωλκού 27,50 ευρώ η πάγια χρέωση και
  • Στο Βόλο 55 ευρώ το στρέμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου