ΤΟΠΙΚΑ

Στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας η Παναγία Ολυμπιώτισσα

στο-ναό-της-αγίας-βαρβάρας-η-παναγία-ολ-206654

Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Φαναρίου και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού γιορτάζει η Εκκλησία την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος. Την Ιερή Εικόνα θα υποδεχθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.Στις 9 μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση της Παναγίας Ολυμπιώτισσας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, στο τέλος του οποίου θα γίνει η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και Λειψάνων των Αγίων στους δρόμους της ενορίας.

Μετά το πέρας της λιτανείας, στο Πν. Κέντρο του Ναού θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ολυμπιώτισσας θα παραμείνει στοΝαό, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκεια της ενταύθα παρουσίας της, θα τελούνται έκτακτες Ιερές Ακολουθίες, ενώ ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9.30μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου