ΤΟΠΙΚΑ

Δεν παραιτείται από την αγορά οικοπέδου στον Αγ. Στέφανο

δεν-παραιτείται-από-την-αγορά-οικοπέδ-215440

Ο δήμος Βόλου θα εξετάσει ξανά το θέμα – «Είμαστε άσχετοι ως προς τους τύπους είμαστε όμως καθαροί», είπε ο Αχ. Μπέος

Δεν παραιτείται από την προοπτική αγοράς έκτασης 27 στρεμμάτων στον Αγιο Στέφανο, ιδιοκτησίας του οικοδομικού συνεταιρισμού δημοσίων υπαλλήλων ο δήμος Βόλου. Η απόφαση για την αγορά του οικοπέδου ανακλήθηκε, με το δήμαρχο όμως να υποστηρίζει ότι το θέμα θα επανεξεταστεί και θα επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο.

Για τη συζήτηση του θέματος, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γ. Μουλάς, αποχώρισε από την έδρα του προεδρείου και στο πλευρό του δημάρχου κάθισε ο αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Η αγορά της έκτασης είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την παράταξη της Επιλογής Ευθύνης να καταγγέλλει σκάνδαλο και στη συνέχεια να καταθέτει ένσταση στην Αποκεντρωμένη ζητώντας ακύρωση της απόφασης και πειθαρχική δίωξη του Γιώργου Μουλά.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, υποστήριξε ότι η απόφαση ανακαλείται για τυπικούς λόγους. «Δυστυχώς βλέπουμε το δέντρο και χάσαμε το δάσος. Πραγματικά υπάρχει ζήτημα με το τυπικό σκέλος, ωστόσο εμείς κοιτάμε την ουσία. Θεωρήσαμε συμφέρον του δήμου να περιέλθει στην κατοχή του το ακίνητο. Μακάρι να μην ήμουν δήμαρχος και να αγόραζα οικόπεδο – φιλέτο. Εμείς κρίναμε ότι συμφέρον του δήμου είναι να το πάρουμε εμείς και όχι ιδιώτης, γιατί η αξία του είναι μεγάλη. Είναι απορίας άξιο γιατί 500 οικογένειες που ζουν εκεί δεν μπορούν να αναλάβουν το κόστος του ΕΝΦΙΑ. Εβδομήντα ευρώ να έβαζε ο καθένας. Αλλά γι’ αυτό θα κριθούν. Αν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω θα το εξετάσουμε.

Μπορεί να είμαστε άσχετοι ως προς τους τύπους, όμως είμαστε καθαροί. Και καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», είπε ο κ. Μπέος. Υπέρ της ανάκλησης της απόφασης τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Φ. Λαμπρινίδης, κάνοντας λόγο για δικαίωση της παράταξής του. Ο ανεξάρτητος Κ. Γαργάλας άφησε αιχμές για σκάνδαλο αλλά επιφυλάχθηκε να μιλήσει όταν το θέμα θα ξαναέρθει προς συζήτηση, ενώ ο Γιάννης Μολοχίδης, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να δοθεί δεκάρα τσακιστή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου