ΤΟΠΙΚΑ

Ανέλαβε Γενικός Γραμματέας ο Γιώργος Πετράκος

ανέλαβε-γενικός-γραμματέας-ο-γιώργος-851206

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναλαμβάνει ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος.

Ο κ. Πετράκος, που θα αναλάβει τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και επεσήμανε: «Αποδέχτηκα την πρόταση που μου έκανε η Υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσάλη. Θα συμμετάσχω στην προσπάθεια για καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει το Υπουργείο και θα προσπαθήσω από τη μεριά μου να συνδράμω στο έργο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και κυρίως της περιφέρειας».
Αναφορικά τώρα με τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, ο κ. Πετράκος σημείωσε πως αναγκαστικά θα αναστείλει κάποιες δραστηριότητές του, όμως θα διατηρήσει κάποια από τα διδακτικά του καθήκοντα, καθώς βρισκόμαστε εν τω μέσω ακαδημαϊκού έτους και υπάρχουν ορισμένες υποχρεώσεις.
Να σημειωθεί πως ο κ. Πετράκος θα συναντηθεί σήμερα με την Υπουργό κ. Κατσέλη στην Αθήνα.
Ο κ. Πετράκος γεννήθηκε το 1960 στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Ιστιαία Ευβοίας και την Αθήνα.
Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, από όπου έλαβε διδακτορικό δίπλωμα.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία και επιστημονικά άρθρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την ανάπτυξη των πόλεων, τις περιφερειακές ανισότητες, την περιφερειακή πολιτική, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ανάπτυξη των Βαλκανίων.
Ζει από το 1989 στο Βόλο και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ η δραστηριότητά του είναι μεγάλη, καθώς είναι υπεύθυνος της ομάδας που έχει δημιουργηθεί, η οποία μελετά τη στρατηγική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.
Η συμβολή του είναι ιδιαίτερη, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια ως Πρόεδρος του Τμήματος Χωροταξίας πραγματοποιεί το Πανελλήνιο Συνέδριο Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον Ελλήνων αλλά και ξένων καθηγητών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου