ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερη συνάντηση σήμερα στο υπ. Εργασίας για την Coca – Cola

δεύτερη-συνάντηση-σήμερα-στο-υπ-εργασ-220429

Ενώπιος ενωπίω εταιρεία και εργαζόμενοι

Στο υπουργείο Εργασίας για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα θα βρεθούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Coca – Cola. Τη συνάντηση συγκαλεί ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος προκειμένου να συζητήσει με την εταιρεία αυτή τη φορά για το πλάνο της και έχει επίσης κληθεί και το σωματείο των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κατρούγκαλος θα ζητήσει από την εταιρεία να επανεξετάσει τα επιχειρηματικά της σχέδια και να μην αποχωρήσει από το Βόλο καθώς όπως έχει επισημανθεί από τους φορείς, η αποχώρηση αυτή θα είναι ένα πλήγμα για τη Μαγνησία που πλήττεται από την ανεργία και την βαθιά ύφεση στην τοπική οικονομία.

Τις κινήσεις ωστόσο του υπουργού Εργασίας αλλά και του σωματείου δυσχεραίνει το γεγονός ότι ήδη σύμφωνα με πληροφορίες περίπου το 50% του προσωπικού του εργοστασίου, έχει συμφωνήσει είτε να μεταφερθεί στο Σχηματάρι με ειδικά κίνητρα είτε να αποχωρήσει οικειοθελώς με οικονομικά κίνητρα που παρέχει η εταιρεία.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει επισήμως ότι αποχωρεί από το Βόλο στις 27 Νοεμβρίου, διανύει δηλαδή την τελευταία εβδομάδα στην Α’ ΒΙΠΕ, ενώ μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου το σωματείο έχει λάβει απόφαση και συνεχίζονται οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου