ΤΟΠΙΚΑ

Προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών

προστασία-των-προσωπικών-δεδομένων-τ-227482

Ζητά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με αφορμή τις ονομαστικές λίστες υποσιτισμένων μαθητών, που ζητά από τα σχολεία ο Δήμος Βόλου

Τις επιφυλάξεις της για τις ονομαστικές λίστες υποσιτισμένων μαθητών που ζητά ο Δήμος Βόλου από τα σχολεία, προκειμένου να καταγράψει το πρόβλημα και να αναλάβει πρωτοβουλία παροχής δεκατιανού, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Το θέμα είχε αναδείξει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, καθώς διευθυντές σχολείων είχαν αντιδράσει στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών τους.

Στην ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, καλεί τους διευθυντές να περιφρουρήσουν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών.

«Η ΕΛΜΕ θεωρεί θετική την απόφαση του Δήμου Βόλου να παρέχει δεκατιανό σε μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επισιτισμού, λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεχιζόμενης λιτότητας που χτυπάει όλο και περισσότερες οικογένειες. Ωστόσο έχουμε επιφυλάξεις για τη διαδικασία που ακολουθείται, καθώς σχετίζεται με προσωπικά δεδομένα των μαθητών. Πρόκειται για ευαίσθητο θέμα που πρέπει να χειριστεί το κάθε σχολείο με τη διακριτικότητα και την παιδαγωγική ευθύνη των διευθυντών κ των συλλόγων διδασκόντων. Μέχρι τώρα σχεδόν όλα τα σχολεία της Μαγνησίας, με διάφορους τρόπους, προσπαθούν να συνδράμουν μαθητές με απόλυτα διακριτικό τρόπο. Εξάλλου οι μαθητές που δικαιούνται τη βοήθεια, σύμφωνα με τα κριτήρια του Δήμου, ανήκουν οικογένειες που έχουν ήδη ενταχθεί σε προγράμματα βοήθειας και είναι γνωστές στις υπηρεσίες του Δήμου. Αντίθετα υπάρχουν οικογένειες που δεν πληρούν τα κριτήρια που τίθενται και όμως υπάρχει πρόβλημα επισιτισμού στα παιδιά.

Συνεπώς καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να περιφρουρήσουν τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και με σεβασμό στο ευαίσθητο θέμα, να δώσουν μόνο αριθμητικά δεδομένα.

Καλούμε τον Δήμο, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση να παρέχουν δωρεάν δεκατιανό σε όλους τους μαθητές. Μέχρι τότε, τουλάχιστον να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελούμενων μαθητών. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε σε συνεργασία την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και την Ένωση Γονέων, καθώς και Συλλόγους Γονέων και Δήμους της Μαγνησίας σε συνεργασία για την αντιμετώπιση του ζητήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου