ΤΟΠΙΚΑ

Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή

μετωπική-σύγκρουση-στη-βουλή-851206

Η υπόθεση των ομολόγων βρέθηκε στο επίκεντρο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, χθες και μάλιστα σε υψηλούς τόνους. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο διορισμού των διοικήσεων των ταμείων. Για «γαλάζια επιδρομή» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, ο Κ.Καραμανλής ανακοίνωσε ένα ακόμη μέτρο για τα αποθεματικά των ταμείων, συμπληρωματικό στα τρία που αποφάσισαν σε σύσκεψή τους οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης. Έτσι, στο εξής οι διοικήσεις των Ταμείων θα εγκρίνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Τόνισε ότι αποπέμφθηκαν και θα αποπεμφθούν όσοι παραβίασαν και παραβιάζουν τις αρχές για σεβασμό των χρημάτων των φορολογούμενων και επισήμανε πως η εποχή που τα πάντα αποκρύπτονταν έχει περάσει. Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας με σκοπό την πόλωση του κλίματος.
«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιδιώκει τη συντήρηση των προβλημάτων, νομίζοντας ότι πλήττει την κυβέρνηση. Δεν πλήττεται, έτσι, η Κυβέρνηση. Πλήττονται οι πολίτες. Και οι πολίτες είναι πολύ πιο ώριμοι απ’ όσο νομίζουν μερικοί ανάμεσά μας».
Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε το δικαίωμα όλων να ασκούν κριτική, σημείωσε ωστόσο ότι δεν είναι δικαίωμα κανενός «να επιχειρεί κοινωνικό διχασμό» και «να μεταφέρει τα προβλήματα του κόμματός του, την πολιτική αδυναμία του, στις πλάτες της κοινωνίας και του τόπου».

Γ. Παπανδρέου

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αναφέροντας πως «η διαφθορά, η αδιαφάνεια, η απάτη και η ασυδοσία που αποκαλύπτεται τις μέρες αυτές, δεν είναι καθόλου τυχαία: Έχουν γαλάζια ταυτότητα και έχουν σχέση με τις αντιλήψεις της ΝΔ και τα στελέχη που επέβαλε στο κράτος».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε η σημερινή κυβέρνηση ως «τη χειρότερη που είχε ποτέ η χώρα, ακόμα χειρότερη κι από εκείνην του Κ. Μητσοτάκη το ’90-93, με έναν αδύναμο Πρωθυπουργό, ο οποίος αδυνατεί να αποπέμψει τον υπουργό Απασχόλησης και άλλους υπουργούς του».
Ο κ. Παπανδρέου είπε πως μόνη λύση είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες: Στην πραγματικότητα, είπε, «θα αρκούσε απλώς μια φράση του πρωθυπουργού ότι υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησης και πάμε σε εκλογές. Αυτό περίμενε ν’ ακούσει ο ελληνικός λαός».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου