ΤΟΠΙΚΑ

Απεργία διαρκείας στην Coca – Cola

απεργία-διαρκείας-στην-coca-cola-229282

Mέχρι 28 Νοεμβρίου επαναλαμβανόμενες 48ωρες αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας σύσκεψη για την Coca – Cola με το σωματείο των εργαζομένων στο Βόλο, το ΕΚΒ και την Ομοσπονδία εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά, ενώ επίσης έχουν κληθεί να συμμετέχουν και όλοι οι βουλευτές της Μαγνησίας.

Οπως έγινε γνωστό χθες, τη σύσκεψη ζήτησε το σωματείο των εργαζομένων προκειμένου να ενημερωθεί ο υπουργός για τις εξελίξεις και την απόφαση της εταιρείας να μεταφερθεί στο Σχηματάρι μετά τις 27 Νοεμβρίου, διακόπτοντας κάθε παραγωγική δραστηριότητα και δεν έχει κληθεί να συμμετέχει σε αυτή η εταιρεία.

Ενόψει της σημερινής σύσκεψης στο υπουργείο Εργασίας χθες η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου σε ανακοίνωσή της ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείο να συμβάλει για την αποτροπή της αρνητικής εξέλιξης μεταφοράς του εργοστασίου στο Σχηματάρι.

Επίσης στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των συναδέλφων στην Coca – Cola, για να παραμείνει το εργοστάσιο στο Βόλο τονίζοντας ότι «τα σχέδια της κερδοφόρας πολυεθνικής Coca – Cola, για το κλείσιμο του εργοστασίου στο Βόλο και τη μεταφορά του στο Σχηματάρι, επ’ ουδενί πρέπει να υλοποιηθούν. Η περιοχή αυτή δεν αντέχει άλλα κλειστά εργοστάσια, άλλη ανεργία και αυτό ζητάμε να το αντιληφθεί η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και, στην συνάντηση να συμβάλει πραγματικά για την αποτροπή αυτής της δυσοίωνης για τον τόπο προοπτικής».

Οπως διευκρινίστηκε εξάλλου χθες στη σημερινή συνάντηση δεν έχει κληθεί για να συμμετέχει η εταιρεία καθώς η σύσκεψη ζητήθηκε από τους εργαζόμενους προκειμένου να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για την απόφαση μεταφοράς του εργοστασίου σε άλλη πόλη.

Επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι 28 Νοεμβρίου

Χθες στο εργοστάσιο της Coca – Cola στην Α’ ΒΙΠΕ το σωματείο εργαζομένων συγκάλεσε νέα γενική συνέλευση η οποία και αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας από σήμερα Τετάρτη μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες «για την ανάλγητη -όπως τονίζεται σε ανακοίνωση- και κυνική στάση της κερδοφόρας πολυεθνικής Coca – Cola η οποία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στους εργαζόμενους το κλείσιμο του εργοστασίου στο Βόλο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου