ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση ψηφίσματος Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. Βόλου για την Coca – Cola

πρόταση-ψηφίσματος-λαϊκής-συσπείρωσ-233205

Πρόταση ψηφίσματος για να μην κλείσει η Βιομηχανία Coca-Cola Τρία Εψιλον» στο Βόλο κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η παράταξη της ήσσονος μειοψηφίας.

Στο ψήφισμα που οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης, Απόστολος Νάνος και Κώστας Τσαλούχας, προτείνουν να υιοθετηθεί και να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρεται μεταξύ ότι το Δ.Σ. Βόλου εκφράζει «την κατηγορηματική του αντίθεση και απαιτεί να μη μεταφερθεί η παραγωγική διαδικασία της Coca-Cola Τρία Εψιλον στο Σχηματάρι Βοιωτίας, που σημαίνει κλείσιμο του εργοστασίου στο Βόλο και ότι η απόφαση του Ομίλου της Coca-Cola θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους όσο και για την τοπική κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία και την καπιταλιστική οικονομική κρίση».

Εκφράζεται επίσης «η αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του εργοστασίου στο Βόλου, που απαιτούν να μην κλείσει η βιομηχανική μονάδα και καλείται η κυβέρνηση να απαιτήσει να μην μεταφερθεί η βιομηχανική μονάδα. Καλούμε τα σωματεία, οι φορείς και οι εργαζόμενοι της πόλης να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στην Coca-Cola Τρία Εψιλον, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και όπως σημειώνεται «να βάλουν φραγμό στις αχόρταγες ορέξεις για ακόμη περισσότερα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που σε μια σειρά βιομηχανίες στην περιοχή μας, τσακίζουν τα δικαιώματα των εργατών, με μειώσεις αποδοχών, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου