ΤΟΠΙΚΑ

Αναγόρευση επίτιμου διδάκτορα στο Τμήμα Οικονομικών του Π.Θ.

αναγόρευση-επίτιμου-διδάκτορα-στο-τμ-239584

Ειδική εκδήλωση προς τιμή του καθηγητή πολιτικής επιστήμης Josiah Ober

Ειδική εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητή – Πολιτικής Επιστήμης και Κλασικών Σπουδών Josiah Ober κατά την οποία θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γεώργιος Κ. Πετράκος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Μιχαήλ Σ. Ζουμπουλάκης.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στις 19.15, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό πρόγραμμα με έργα για κιθάρα και φλάουτο από τους καθηγητές Τάσο Ιωακειμίδη και Κατερίνα Βασιλείου του ωδείου της Βάσως Κεχαΐδου – Κορφιάτη.

Βιογραφικό

Ο Τζοσάια Ομπερ είναι Καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ (Εδρα Ελληνικών Σπουδών «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»). Τα ερευνητικά του αντικείμενα αφορούν την ιστορία των θεσμών και την πολιτική θεωρία, με εστίαση και εφαρμογή στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, και τη συσχέτιση αυτού με τα σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα. Είναι συγγραφέας σειράς βιβλίων που εκδόθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, όπως: Μάζες και Ελίτ στην Δημοκρατική Αθήνα (1989), Πολιτική Συναίνεση στην Δημοκρατική Αθήνα (2008) και Δημοκρατία και Γνώση (2008). Εχει περίπου 75 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, με πρόσφατες δημοσιεύσεις στα American Political Science Review, Philosophical Studies, Hesperia, Polis, and Transactions of the American Philological Association. Το νέο του βιβλίο «Η Ανοδος» και η Πτώση της Αρχαίας Ελλάδας εκδόθηκε πρόσφατα (Φθινόπωρο, 2015) από τις εκδόσεις PrincetonUP. Στο εν λόγω βιβλίο περιγράφει και εξηγεί την αξιοσημείωτη άνθηση της Ελλάδας κατά την περίοδο μεταξύ 800 – 300 π.Χ., τη μακεδονική κατάκτηση κατά τα τέλη του 4ου αι. και την επιμονή της οικονομικής άνθησης κατά την Ελληνιστική Εποχή. Αλλες πρόσφατες ερευνητικές του ενασχολήσεις αφορούν τη γενική θεωρία της δημοκρατίας και τη μελέτη της ορθολογικής συνεργασίας και της χρήσιμης γνώσης που μπορεί να εξαχθούν μέσα από την ανάλυση της ελληνικής πολιτικής σκέψης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου