ΤΟΠΙΚΑ

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο

υπό-βροχή-πραγματοποιήθηκε-το-συλλαλ-851206

Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη -σε ήρεμο κλίμα- το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς τη Βουλή. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, μετά τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων (ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ) για τρίωρες στάσεις εργασίας.
Η κινητοποίηση είχε πανελλαδικό επίπεδο και έτσι η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα ενισχύθηκε με την παρουσία φοιτητών από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και πόλεις της Θεσσαλίας.
Οι διαδηλωτές, κρατώντας ομπρέλες, πορεύτηκαν από τα Προπύλαια μέσω της Σταδίου προς τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νόμου-πλαισίου και των μεταρρυθμίσεων στην ανώτατη εκπαίδευση, με σημείο αιχμής το πανεπιστημιακό άσυλο.
Η περαιτέρω στάση της εκπαιδευτικής κοινότητας θα καθοριστεί από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του συντονιστικού των φοιτητικών συλλόγων που έχει προγραμματιστεί να γίνει μετά την πορεία, καθώς και από την απόφαση της συνέλευσης της ΠΟΣΔΕΠ, την Παρασκευή.
Εν τω μεταξύ, σε μια συμβολική κίνηση, μερίδα διαδηλωτών, ορισμένοι από τους οποίους ήταν ημίγυμνοι με κουκούλες, μοίρασαν λουλούδια σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου