ΤΟΠΙΚΑ

Σε πικρίες ενός αποστρατευμένου

σε-πικρίες-ενός-αποστρατευμένου-851206

Με σκληρό τρόπο απαντά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης στο δημοσίευμα του Έθνους σχετικά με καταγγελίες για τον τρόπο διοίκησης του ΥΕΝ. Τις καταγγελίες έκανε ο τέως αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θ.Γκλεζάκος.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΥΕΝ τονίζεται: «Τρικυμία εν ποτηρίω προσπαθεί να δημιουργήσει με το κατευθυνόμενο και χαλκευμένο δημοσίευμά της η εφημερίδα Έθνος, σε βάρος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, εκμεταλλευόμενη τις προσωπικές πικρίες ενός ανθρώπου, που αποστρατεύτηκε από το Λιμενικό Σώμα πριν ένα χρόνο και ο οποίος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με συγκεκριμένο στέλεχος του ΛΣ.
» Το δημοσίευμα αυτό είναι μια πράξη πίεσης προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας λόγω της καταδίκης της εφημερίδας Έθνος για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του κ. Κεφαλογιάννη με το ποσό των 30.000 ευρώ και της επικείμενης εκδίκασης αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση σε άλλη εφημερίδα του ίδιου συγκροτήματος».
Για τις επιθέσεις αυτές, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: «Δεν πτοούμαι από τις επιθέσεις, δεν προσκυνώ αφεντικά του Τύπου, όσες εφημερίδες και αν έχουν, όσα χρήματα και αν διαθέτουν».
Στην ανακοίνωση του ΥΕΝ επίσης τονίζεται: «Το Λιμενικό Σώμα διαθέτει μια άξια ηγεσία, με εισήγηση της οποίας πραγματοποιήθηκαν και οι φετινές κρίσεις των ανώτερων αξιωματικών, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν επί των ημερών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Στις κρίσεις αυτές κανένας αντιναύαρχος και υποναύαρχος δεν αποστρατεύτηκε, μόνο πέντε από τους 15 αρχιπλοιάρχους τερμάτισαν ευδοκίμως τη σταδιοδρομία τους και μόνο οκτώ από τους 71 πλοιάρχους αποστρατεύτηκαν, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν επί ΠΑΣΟΚ, όπου αποστρατεύονταν με συνοπτικές διαδικασίες έως και 33 ανώτατοι αξιωματικοί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου