ΤΟΠΙΚΑ

Κατεβάζει ρολά το Δημόσιο

κατεβάζει-ρολά-το-δημόσιο-851206

Σε «θέση μάχης» βρίσκονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Νομό Μαγνησίας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαρτίου.
Στην απεργία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι υπάλληλοι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, στο λιμάνι, στις εφορίες, το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, οι υπάλληλοι στη ΝΑ, το πολιτικό προσωπικό του ΥΕΘΑ, δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς και οι δημοτικοί υπάλληλοι.
Το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Δευτέρα, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, συγκαλεί σύσκεψη σωματείων στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στην οποία θα παραβρεθεί και κλιμάκιο συνδικαλιστών από την Αθήνα.
“H παρατεταμένη πολιτική λιτότητας προσθέτει κάθε χρόνο νέες απώλειες στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων, επισήμανε χθες στον “Τ” ο πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας κ. Δημ. Κουτσούκος, αποδυναμώνει την αγοραστική δύναμη, μεταθέτει με το νέο μισθολόγιο στο αόριστο μέλλον την όποια βελτίωση. Περιορίζονται οι δυνατότητες συλλογικής διαπραγμάτευσης και διαβούλευσης για την προώθηση κοινών, δεσμευτικών λύσεων, εξαιτίας της μονομερούς επιβολής πολιτικών στα μείζονα μισθολογικά, εργασιακά, συλλογικά δικαιώματα.
Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλει ότι :
– Παραπέμπεται διαρκώς και αναιτιολόγητα στο μέλλον η εξέταση των βαρέων και ανθυγιεινών, η βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας. Παράλληλα εντείνεται η πολιτική περιορισμού του δημοσίου (συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα), η ανατροπή και μεταβολή των εργασιακών σχέσεων και δικαίου (εργασιακό), ενώ ασκείται διαρκής πίεση για νέα αντιασφαλιστικά μέτρα (κατάργηση μορφών πρόωρης συνταξιοδότησης).
-Οι αυξήσεις κινούνται κάτω από τον πληθωρισμό και δεν προβλέπεται διορθωτικό ποσό για το 2007, όταν οι αυξήσεις -παρά το τέχνασμα υπολογισμού τους στις βασικές αποδοχές και όχι στο σύνολο των αποδοχών- κινούνται κάτω από τον πληθωρισμό.
– Οι φορολογικές επιβαρύνσεις αυξάνουν το κόστος ζωής, το πετρέλαιο, τα κοινόχρηστα, οδηγούν σε μεγάλη αφαίμαξη το οικογενειακό εισόδημα σε μία κατάσταση μάλιστα υπερχρεωμένων (λόγω δανεισμού) οικογενειακών προϋπολογισμών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου