ΤΟΠΙΚΑ

Οι δείκτες της κυβέρνησης αφορούν τους λίγους

οι-δείκτες-της-κυβέρνησης-αφορούν-του-851206

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική επέρριψε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή.
Η κα Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα για “ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές”, ενώ έκανε λόγο για “επίθεση άνευ προηγουμένου σε θέματα όπως η ασφάλιση, η υγεία, η παιδεία και η εργασία”.
«Δεν με εξέπληξε ο πανηγυρικός τόνος και η έπαρση του πρωθυπουργού που μίλησε για το κυβερνητικό έργο. Πράγματι οι δείκτες στο τρίτο χρόνο είναι ανοδικοί, αλλά αφορούν την πλουτοκρατία και όχι τους πολλούς. Δεν με εξέπληξε, όμως, και η στάση του ΠΑΣΟΚ. Είναι σαν το κόμμα αυτό να γεννήθηκε το Μάρτιο του 2004. Όποιο κόμμα είναι στη κυβέρνηση είναι η ίδια τάξη που εξουσιάζει και αυτό φαίνεται στη πορεία των δεικτών που αποδεικνύουν ότι διευρύνεται η ταξική επιβάρυνση όποιο και αν από τα δύο κόμματα κυβερνά»,τόνισε η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι «μέχρι τις εκλογές, το κλίμα θα είναι δηλητηριώδες ανάμεσα σε ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Η διαφορά τους είναι όταν είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ το καταγγέλλει η ΝΔ και όταν είναι η ΝΔ την καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ».
Η κα Παπαρήγα έκανε λόγο για σκάνδαλο σε ό,τι αφορά την υπόθεση της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και την έκδοση «κρυφών ομολόγων» και υποστήριξε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δείχνουν ότι θα πάει για κουκούλωμα η υπόθεση.
«Το πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το θεσμικό πλαίσιο που εφάρμοσε και που το ΠΑΣΟΚ δεν το άλλαξε αλλά το κράτησε. Υπάρχουν τρωκτικά, δεν υπάρχει αμφιβολία, πρόσωπα πολιτικά, διοικητικά που επωφελούνται γιατί και ο τζόγος είναι νόμιμος και προϋποθέτει ανταγωνιστές και λαδώματα», τόνισε.
Η κα Παπαρήγα έκανε επίσης λόγο για δικομματικό καβγά σε ό,τι αφορά την πολιτική για τους αγρότες, αφού, όπως είπε, και τα δύο κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν όλους τους κανονισμούς της ΕΕ.
Καταλήγοντας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι στη Βουλή με αυτό το συσχετισμό δυνάμεων δεν προκύπτουν λύσεις παρά μόνο αντιπαραθέσεις και συζητήσεις και αυτό που χρειάζεται είναι η αποδυνάμωση του διπολικού και δικομματικού συστήματος.
Η κα Παπαρήγα, στη δευτερολογία της και απαντώντας στις επισημάνσεις του πρωθυπουργού ότι είναι αντιδημοκρατικό κάποιοι να υποστηρίζουν ότι θα καταργήσουν στη πράξη τους νόμους τόνισε: «Οι νόμοι που ψηφίζονται είναι προϊόν συσχετισμού δυνάμεων. Έχουμε το δικαίωμα ή όχι ως ΚΚΕ να παλέψουμε για την αλλαγή αυτών των συσχετισμών με την λαϊκή πλειοψηφία; Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου