ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά ο αγώνας για τους Μεσογειακούς

ξεκινά-ο-αγώνας-για-τους-μεσογειακούς-851206

Ο μαραθώνιος διαβουλεύσεων και επαφών προκειμένου η κοινή υποψηφιότητα Βόλου- Λάρισας για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 να συγκεντρώσει τους περισσότερους ψήφους των εκλεκτόρων στις 27 Οκτωβρίου στην Πεσκάρα της Ιταλίας ξεκινά από τις αρχές Απριλίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Βόλου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων Αλέκος Βούλγαρης.
Η Επιτροπή Διεκδίκησης Μεσογειακών Αγώνων που συνεδρίασε προχθές στην Αθήνα με σύνθημα “τους αγώνες να τους διοργανώσει ο καλύτερος” εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση της διευρυμένης επιτροπής όπως έκανε γνωστό χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του φακέλου της υποψηφιότητας που αναμορφώθηκε πλήρως, έχει ήδη προωθηθεί στην Επιτροπή Αξιολόγησης και αποστέλλεται στη ΔΕΜΑ μέχρι τις 15 Απριλίου.
Η επίσημη παρουσίασή του φακέλου θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο φάκελος αναμορφώθηκε πλήρως, είναι πιο περιεκτικός, συμπληρώθηκαν στοιχεία αναφορικά με τα αθλήματα, ενώ συμπεριλαμβάνονται περισσότερα στοιχεία για την Πολιτιστική Μεσογειάδα με επίκεντρο την Αργώ, η οποία θα προβληθεί και μάλιστα δεόντως με ένα μεγάλο κονδύλι από την Επιτροπή Διεκδίκησης.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Επιτροπής Διεκδίκησης που ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο προέρχεται από τη Γ.Γ. Αθλητισμού και το 1,7 από τους χορηγούς. Έχει ήδη συγκεντρωθεί το ποσό του1,4 Ε από τους χορηγούς ενώ έχουν γίνει ήδη όλες οι επαφές με όλους τους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Ισίδωρος Κούβελος έδωσε για μία ακόμη φορά τα εύσημα στο Δήμο Βόλου για την επεξεργασία του φακέλου και εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του, επισημαίνοντας ότι είμαστε πολύ μπροστά και στην προετοιμασία, αλλά και στις αθλητικές υποδομές, αφού ήδη είναι έτοιμο το 85% των υποδομών και απομένουν όπως υπογράμμισε χθες ο δήμαρχος Βόλου, μόνο το Μεσογειακό χωριό που θα γίνει οριστικά στο Βόλο και το κωπηλατήριο στην Κάρλα (εάν και η ΔΕΜΑ, προβλέπει ακόμη και κωπηλατικούς αγώνες στη θάλασσα).
Ο κ. Βούλγαρης έκανε γνωστό χθες ότι διαφοροποιήθηκε η πρόταση για τα δωρεάν σπίτια στους αθλητές, καθώς η ΔΕΜΑ συμφώνησε να της παραχωρηθούν 8 σπίτια και με δική της επιλογή να δοθούν σε αθλητές και μέλη της Επιτροπής, ενώ η Ελλάδα επίσης αναλαμβάνει το κόστος της μετακίνησης αθλητών που θα ανέλθει στα 3,5 εκ. ευρώ.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δερβένης που συμμετείχε επίσης στη συνεδρίαση επισήμανε χθες ότι τελικά με την αναμόρφωση του φακέλου, υπάρχει πλέον αρτιότητα αλλά και προσαρμογή στις παρατηρήσεις που είχαν κάνει τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης και σημείωσε με νόημα ότι ακόμη και η Πεσκάρα που διοργανώνει τους Αγώνες του 2009, βρίσκεται πολύ πιο πίσω από το Βόλο και τη Λάρισα και μάλιστα κινδυνεύει έχοντας ήδη πάρει δύο κόκκινες κάρτες…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου