ΤΟΠΙΚΑ

Xρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση

xρήσιμη-και-εποικοδομητική-συνάντηση-851206

Χρήσιμη και εξαιρετικά εποικοδομητική χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη τη συνάντησή της με την Αμερικανή ομόλογό της Κοντολίζα Ράις. Στην ατζέντα των επαφών, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω στην κυρία Ράις τη βασική θέση της χώρας μας και για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Νομίζω ότι έγινε κατανοητό ποιές είναι οι ελληνικές θέσεις στους Αμερικανούς συνομιλητές μας.»
Ερωτηθείσα αν η ελληνική πλευρά βρήκε κατανόηση στα ελληνοτουρκικά, η υπουργός σημείωσε:
«Εγώ δεν μπορώ να μεταφέρω και να δεσμεύσω την αμερικανική πολιτική. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι οι απόψεις τις οποίες καταθέσαμε εμείς. Είναι χρήσιμο και επωφελές πάντοτε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο να συζητούνται οι απόψεις των δυο χωρών. Είναι χρήσιμο διότι η ελληνική πλευρά είχε για τέταρτη φορά τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι απόψεις της στα θέματα αυτά.»
Η Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί, επίσης, το Κογκρέσο, όπου θα συναντηθεί με τις ηγεσίες των δύο κομμάτων Γερουσία, τον Δημοκρατικό Χάρι Ριντ και τον Ρεπουμπλικανό Μιτς Μακόνελ, όπως και με τη νέα πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και τον πρόεδρο της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων Τομ Λάντος.
Σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη θα παραστεί στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει ο Λευκός Οίκος για να τιμήσει την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, στην διάρκεια της οποίας είθισται να απευθύνουν χαιρετισμό ο ίδιος ο Τζορτζ Ο.Μπους και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκ μέρους της ομογένειας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου