ΤΟΠΙΚΑ

Από ιατρικό λάθος ο θάνατος του Ν. Κακαουνάκη;

από-ιατρικό-λάθος-ο-θάνατος-του-ν-κακαο-851206

Σήμερα Σάββατο θα τελεστεί στη γενέτειρά του στο Καστέλι Χανίων η εξόδιος ακολουθία για τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «Το Καρφί», Νίκο Κακαουνάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, χθες, σε ηλικία 71 ετών. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Εισήχθη προ μηνός στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για μια εγχείρηση ρουτίνας, που αφορούσε την αφαίρεση πολύποδα στο έντερο. Όμως, η εγχείρηση δεν πήγε καλά και έτσι παρουσιάστηκαν μία σειρά από μετεγχειρητικά προβλήματα. Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του οδήγησε τους γιατρούς του Ευαγγελισμού να τον μεταφέρουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου διασωληνώθηκε. Η πορεία της υγείας του όμως χειροτέρευε, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες η οικογένεια να αποφασίσει την άμεση έξοδό του από τον Ευαγγελισμό- όπου και παρουσιάστηκαν τα μεγάλα προβλήματα στην υγεία του- και τη μετάβασή του στο ΙΑΣΩ General, όπου έδωσε και την ύστατη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο Νίκος Κακαουνάκης παρουσίασε νεφρική, ηπατική και αναπνευστική ανεπάρκεια και για αρκετές ώρες μόνον η δύναμη της καρδιάς του τον κρατούσε στη ζωή. Η οικογένεια ήδη μιλά για σοβαρά λάθη και παραλείψεις στο πρώτο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε.
Για τον θάνατο του Ν. Κακαουνάκη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Νίκος Κακαουνάκης έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία στην δημοσιογραφία, στον Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων που ταυτίστηκαν με το ρεπορτάζ και την έρευνα. Δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για αυτά που πίστευε. Και οι αγώνες του για τη Δημοκρατική Παράταξη τον κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή με τους απλούς καθημερινούς συνανθρώπους μας, που επιζητούσαν να ακουστεί η φωνή τους. Αυτό προσπάθησε να πετύχει και με το δημιούργημά του, «Το Καρφί», για το οποίο ήταν περήφανος. Είχε άποψη και την έλεγε πάντα χωρίς φόβο. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Συλλυπητήρια μηνύματα απηύθυναν επίσης πολλοί παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΓΣΕΕ και δημοσιογραφικές ενώσεις.

Λίγα λόγια
Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1938 στην Πολυρρήνεια Καστελίου Χανίων.

Ορφανός από πατέρα, σπούδασε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο. Στη συνέχεια εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού της Ένωσης Κέντρου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη.

Μερικά χρόνια αργότερα γνωρίστηκε με τον εκδότη Χρήστο Λαμπράκη, ο οποίος του πρότεινε να εργαστεί στο «Βήμα» απ όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στην δημοσιογραφία το 1965. Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα με την δημοσιογραφική του πένα και τη συμμετοχή του.

Μετά την χούντα δημοσιογραφεί στα «Νέα» όπου αναλαμβάνει επιτελικές θέσεις. Στο διάστημα αυτό γράφει το βιβλίο «2.650 μερόνυχτα συνομωσίας».

Το 1986 αποφασίζει να εκδώσει τη δική του εφημερίδα «Το καλάμι». Εργάστηκε, επίσης, στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH για πολλά χρόνια και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alter, Mega και Alpha. Το 1999 εξέδωσε την εφημερίδα «Στο Καρφί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου