ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τι θα γίνει, κύριοι, μ εσάς;
Τι θα γίνει, κύριοι αρμόδιοι, με την αερορύπανση; Ο ουρανός σκοτεινιάζει, τα παιδάκια χλωμιάζουν, περπατάμε και βήχουμε, η αρρώστια μας κυκλώνει κι εσείς σφυρίζετε αδιάφορα;
Όχι, ρε! Δε σταματάμε εδώ! Έχει και συνέχεια!
Φ.Τ.

Πώς τους ανεχόμαστε;
Η ΑΓΕΤ είναι, λέει, ανεύθυνη για την αερορύπανση! Και δε θα βρεθεί καμιά εξουσία να τη βουτήξει από τ αυτί, να της τις βρέξει για παραδειγματισμό, να φέρει το τσιμεντάδικο ενώπιον των ευθυνών του, να επιβάλει λύση! Γιατί όλο το πλέγμα της εξουσίας τον ίδιο καπνό φουμάρει! Απορώ πώς τους ανεχόμαστε ακόμα!
Φ.Τ.

Αναβολή
της συνέλευσης

Η προγραμματισμένη για αύριο συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αναβλήθηκε για την Μεγάλη Δευτέρα στις 2 Απριλίου. Αντικείμενο της συνέλευσης είναι ο καθορισμός του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη τοπικών επιτροπών και στη συνέχεια νέας Νομαρχιακής Επιτροπής. Μεγάλη Δευτέρα λοιπόν, κι όπως λέει κάποιος γνωστός γαλάζιος χιουμορίστας, «Μεγάλη Δευτέρα, μεγάλη μαχαίρα». Τι εννοεί ο ποιητής;
Χ.Μ.

Δυναμική
αντίδραση

Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Παππάς σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη, αφού εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των ιθυνόντων της ΑΓΕΤ, διαπίστωσε ότι το ντόπιο πολιτικό προσωπικό αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα με τρόπο χαλαρό. Αν η εταιρία συνεχίσει να μην συμμορφώνεται τότε θα πρέπει η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας να είναι δυναμική, επεσήμανε ο κ. Παππάς, να φτάσουμε ακόμα και στον αποκλεισμό του δρόμου. Πάντως εμείς γραφικοί δεν θα γίνουμε προχωρώντας σε τέτοιες ενέργειες, αν δεν υπάρχει συμπαράσταση από την πλειοψηφία της κοινωνίας, είπε ο δημοτικός σύμβουλος δείχνοντας τις διαθέσεις του.
Χ.Μ.

Φωτιά
στα μπατζάκια μας

«Πρώτη φορά στα τριάντα χρόνια υπηρεσίας στην πυροσβεστική υπηρεσία είδα τόσο μεγάλη πυρκαγιά σε έκταση με θάμνους στις 20 Μαρτίου», έλεγε χθες ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Παναγιώτης Γάτος με αφορμή την πυρκαγιά στην Μελανή. Αυτό δείχνει πόσο δύσκολο καλοκαίρι θα περάσουμε και πόσο πρέπει να ενταθούν τα μέτρα πυροπροστασίας αν δεν θέλουμε στο τέλος της θερινής περιόδου να μιλάμε για πραγματικό όλεθρο.
Χ.Μ.

Δεν υιοθετήθηκε
η επιστολή
Τελικά η χθεσινή επιστολή -με πολύ ζουμί την χαρακτηρίσαμε- δεν υιοθετήθηκε από κανένα ντόπιο πολιτικό παράγοντα. Παραμένει τυπικά ορφανή. Προφανώς έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που γράφτηκαν τα λόγια τα σκληρά και ορισμένα πράγματα έχουν αναθεωρηθεί. Ο χρόνος παραμένει ο καλύτερος γιατρός…
«Τ»

Δεν κατεβαίνει
ο Πάνος
Με πολύ πρωινή του συνέντευξη χθες στο ράδιο «Ακρόαμα» ο πρώην Νομάρχης Πάνος Σκοτινιώτης ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Η δήλωση του Πάνου συνιστά εξέλιξη ξεκαθαρίσματος στο θολό εσωκομματικό σκηνικό των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ.
Χ.Μ.

Αντίδραση
Η έντονη αντίδραση των δύο δημάρχων και του Νομάρχη για την απόφαση των Ολυμπιακών Ακινήτων ήταν αναμενόμενη. Είχαν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν “άδειασμα” της Αυτοδιοίκησης, προφανώς όμως άλλες αι βουλαί του Κυρίου…
Και βέβαια η αντιπαράθεση που μόλις ξεκίνησε δεν έχει καμιά σχέση με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, που από την πλευρά του είχε δικαίωμα να διεκδικήσει ρόλο στην μεταολυμπιακή αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Β.Κ

Ούτε στην Πάτρα
Πάντως ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το συνάδελφό του της Πάτρας Ανδρέα Φούρα, έλεγε χθες ότι οι Πατρινοί έχουν βρει το μπελά τους υπό την έννοια ότι δεν προχώρησε ανάλογο σχήμα με το Επιμελητήριο Αχαΐας για την αξιοποίηση του Παμπελλοπονησιακού Σταδίου.
Β.Κ

Το Εκθεσιακό
Κέντρο
…Κάποιοι, αφού δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν την παλιά τους προεκλογική εξαγγελία για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Εκθεσιακού Κέντρου στο χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου, νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν τώρα στο χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, εν αγνοία της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης . Το εγχείρημα φυσικά δεν θα είχε τελεσφορήσει, αν δεν μεσολαβούσαν και κάποιοι μεγαλόσχημοι της τοπικής πολιτικής σκηνής…
Α.Τ.

Ψήφισμα
Στην έκδοση ψηφίσματος για την αέρια ρύπανση πάνω από το Πολεοδομικό Συγκρότημα προχώρησε η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, οι εργασίες της οποίας έληξαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Λεπτομέρειες στο αυριανό φύλλο…
Α.Τ.

Επισκέψεις
στους περιφερειακούς
Δήμους
Συνεχίζονται οι επισκέψεις των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας στους περιφερειακούς Δήμους της Μαγνησίας, μία μόλις ημέρα μετά τη πυρκαγιά τη Μελανής.
Α.Τ.

Πού είναι ο σύμβουλος;
Μιας και περί ευθυνών ο λόγος, τις τελευταίες ημέρες για τα έργα που προχωρά, δεν προχωρά γρήγορα ή κινδυνεύει να χάσει η Μαγνησία, η νομαρχιακή αρχή αναρωτήθηκε πού είναι ο σύμβουλος υποστήριξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που προσλήφθηκε με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το καλοκαίρι του 2004, με έναν και αποκλειστικό σκοπό. Να παρέχει στήριξη στις Νομαρχίες από την πρώτη έως και την τελευταία φάση των έργων που έχουν ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ, βελτιώνοντας τους δείκτες απορρόφησης κονδυλίων.
Για τη Θεσσαλία, ο σύμβουλος ακούει στο όνομα «Ευρωσυμβουλευτική», όπως ενημέρωσε χθες ο νομάρχης Μαγνησίας. Ακουστά τον έχουν, αλλά δεν τον «συνάντησαν» ακόμη.
Β.Σ.

Το κουφό
Παντελώς «κουφή» χαρακτηρίστηκε από το νομάρχη η ερμηνεία που έδωσε ο περιφερειάρχης για την απορρόφηση κονδυλίων από τη Νομαρχία Μαγνησίας υπολογίζοντας με βάση τα συμβασιοποιημένα έργα και όχι με το σύνολο των ενταγμένων στο κοινοτικό πρόγραμμα. Η ερώτηση είναι απλή: εάν από το σύνολο των έργων (45 περίπου) είχαν υπογραφεί συμβάσεις για δύο και είχαν ολοκληρωθεί θα πανηγυρίζαμε ότι πετύχαμε στο 100%. Μέχρι και στον Αλογοσκούφη παρότρυνε τη μειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου να ρωτήσει.
Β.Σ.

«Καπετανάτα»
Σε αντίθεση με τον Απ. Παπατόλια που θέλησε στην έναρξη της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου να κρατήσει ήπιους τόνους, σκληρή επίθεση στην πρώην νομαρχιακή αρχή εξαπέλυσαν νομαρχιακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όπως ο Γ. Μπάϊμπας που μίλησε για «καπετανάτα» και για «παράταξη Βαβέλ» που δεν επέτρεψαν στους προηγούμενους να παράγουν το έργο που θα έπρεπε.
Β.Σ.

Πλειοψηφία…
Για όσους δεν… ξέρουν να διαβάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών ο νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γκαβόπουλος έδωσε χθες «μαθήματα». Όπως είπε για «όσους πιστεύουν στη δημοκρατία, η ετυμηγορία λέει ότι είμαστε πρώτοι με 5 μονάδες. Εμείς είμαστε πλειοψηφία…». Καλά, ποιοι αφελείς έστησαν κάλπες τη δεύτερη Κυριακή;
Β.Σ.

Αναμνηστικά
Μανικετόκουμπα για τους άντρες και φουλάρι για την μοναδική γυναίκα ήταν τα αναμνηστικά δώρα που δόθηκαν στα απερχόμενα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας από τη νέα Διοικούσα Επιτροπή. Τα μέλη που ήταν παρόντα και τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην Δ.Ε. ήταν οι κ.κ. Βλαχάκης, Δεμιρίδης, Λουκίδου, Σοφιάδης, Τσιούτσιος και Χατζηθεοδώρου. Τα δώρα αγοράστηκαν από του Μουσείο Τσαλαπάτα και τα μεν μανικετόκουμπα απεικόνιζαν τα περίφημα τούβλα του πρώην πλινθοκεραμοποιείου, ενώ το φουλάρι τις καμινάδες του εργοστασίου. Συμβολικά δώρα για μηχανικούς…
Δ.Χ.

Επαινοι
Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όσο και στη Νομαρχία Μαγνησίας για την άμεση επέμβαση, αλλά και τη συνεργασία που είχαν μεταξύ τους στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Μελανή Αργαλαστής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου