ΤΟΠΙΚΑ

Πολύμορφες οι κινητοποιήσεις στην Παιδεία

πολύμορφες-οι-κινητοποιήσεις-στην-πα-851206

Κινητοποιήσεις πολλών ταχυτήτων στο χώρο της Παιδείας: η ΠΟΣΔΕΠ συνεχίζει την πενθήμερη απεργία, τα αμφιθέατρα στο ΕΜΠ άνοιξαν, ενώ στο ΑΠΘ οι καθηγητές απεργούν μόνο την σσήμερα και αύριο. Οι φοιτητές συνεχίζουν τις εξορμήσεις ενημέρωσης εν όψει του συλλαλητηρίου της Πέμπτης.
Για την Τρίτη, οι φοιτητές οργανώνουν «εξόρμηση ενημέρωσης» στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι (οι σύλλογοι της Φυσικομαθηματικής και του Πανεπιστημίου Πειραιώς) και στον OΤΕ της 3ης Σεπτεμβρίου (οι σύλλογοι Νομικής, Πολιτικού, Oικονομικού και Παντείου).
Σήμερα, οι φοιτητές θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου θα δικαστούν οι 49 συλληφθέντες στο συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου, για να ακολουθήσει αύριο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Από πλευράς πανεπιστημιακών, οι καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι την Παρασκευή.
Αντίθετα, οι συνάδελφοί τους στο Πολυτεχνείο και στο Oικονομικό Πανεπιστήμιο δεν απεργούν, όμως η διεξαγωγή ή μη μαθημάτων εξαρτάται από της αποφάσεις που λαμβάνονται στα αμφιθέατρα για συνέχιση ή μη των καταλήψεων.
Oι καθηγητές στο ΑΠΘ αποφάσισαν να απεργήσουν μόνο σήμερα και αύριο.
Όσον αφορά την αναπλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το μοντέλο που τα περισσότερα ιδρύματα αναμένεται να ακολουθήσουν είναι μαθήματα το Πάσχα, παράταση του έτους μέχρι τα τέλη Ιουλίου και διπλές εξεταστικές είτε τον Ιούνιο είτε από τα τέλη Αυγούστου.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας και η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης ανακοίνωσαν ότι ξεκινά η αξιολόγηση των ανώτατων ιδρυμάτων.
Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Αρχής, το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται να είναι έτοιμες οι πρώτες εσωτερικές αξιολογήσεις σχολών, την άνοιξη του 2008 οι εξωτερικές αξιολογήσεις και την ίδια χρονιά θα συνταχθεί η πρώτη έκθεση της Αρχής αυτής η οποία θα παρουσιαστεί στη Βουλή.
Τα στελέχη της ΑΔΙΠ, πρόεδρος της οποίας είναι ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου της Πολιτείας Καλιφόρνιας Σπ. Αμούργης, διευκρίνισαν χθες ότι η Αρχή δεν θα παίζει τον ρόλο του «αστυφύλακα» των ελληνικών πανεπιστημίων και ότι ο ρόλος της είναι εποπτικός και συντονιστικός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου