ΤΟΠΙΚΑ

«Η Τουρκία δίνει πρόκριση»

η-τουρκία-δίνει-πρόκριση-851206

Το σύνθημα της νίκης έστειλε, λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα, η Εθνική ομάδα δια στόματος Οτο Ρεχάγκελ και Βασίλη Τοροσίδη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός όπως και οι Σεϊταρίδης, Τοροσίδης και Χαλκιάς έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε ο νέος χορηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η PROMOT Λαϊνόπουλος και αναφέρθηκαν στον αγώνα με την Τουρκία, θεωρώντας τη νίκη επιβεβλημένη. Σύμφωνα μάλιστα με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, η νίκη με τους Τούρκους δεν θα δώσει μόνο τους τρεις βαθμούς αλλά και την πρόκριση στην Εθνική.
«Η νίκη με Τουρκία δεν δίνει μόνο τρεις βαθμούς, δίνει και πρόκριση. Το ματς είναι εξαιρετικά σημαντικό κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα» τόνισε ο Βασίλης Τοροσίδης για να συμπληρώσει: «Είναι πρωτόγνωρο για μένα να βρίσκομαι στους πρωταθλητές Ευρώπης, ανέβηκε ψηλά ο πήχης».
«Πρωταρχικό στόχο» χαρακτήρισε τη νίκη στον αγώνα με την Τουρκία και ο Οτο Ρεχάγκελ. «Η Τουρκία είναι μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Γνωρίζω ορισμένους από αυτούς που αγωνίζονται στην μπουντεσλίγκα. Επίσης έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή που στο παρελθόν την έχει οδηγήσει σε επιτυχίες. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, για μας πρωταρχικός στόχος είναι η νίκη» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Ο Οτο Ρεχάγκελ μάλιστα έκανε τη δική του ευχή λέγοντας: «Εύχομαι όπως λειτουργεί με ποιότητα η Mercedes να παίζει και η Εθνική Ομάδα», με αφορμή την παρουσίαση του νέου χορηγού.
Οσον αφορά τον Βασίλη Γκαγκάτση: «Είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη θέση χωρίς να έχουν δεχτεί γκολ, σαφώς και είναι καθοριστικός αγώνας αλλά δεν είναι ο τελευταίος», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ενώ αναφερόμενος στην τιμωρία που έχει υποβληθεί στους Τούρκους για τα επεισόδια στον αγώνα με την Ελβετία: «Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, είναι απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας» είπε.
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τούρκικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου με την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας:
«Ξέρω αυτά τα προβλήματα, ελπίζω να βρεθεί σύντομα λύση γιατί το ποδόσφαιρο έχει δυναμική και δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ που θα «επισκεφτεί» τους διεθνείς σήμερα «για γούρι» όπως είπε…
Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι… αφίξεις από το εξωτερικό καθώς έφτασε στην Αθήνα και ο Γιώργος Καραγκούνης ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα της Μπενφίκα με την Αμαδόρα. Το απογευματινό πρόγραμμα προπόνησης (σ.σ. ανοικτής για το κοινό) περιλάμβανε χαλάρωμα για τους διεθνείς με τον Χαριστέα να ακολουθεί ατομικό, ενώ αναμένεται σήμερα να ξεκινήσει προπονήσεις.

Πορτογάλος διαιτητής στο Μάλτα -Ελλάδα
Ο Πορτογάλος Ολιβέιρα Αλβες Γκαρσία ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει τον αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών με την αντίστοιχη της Μάλτας στις 28/3/2007, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2008. Βοηθοί θα είναι οι συμπατριώτες του Ζανουάριο Λέιτε Ριμπέιρο και Γκαρσίας Μπολίνιας Τρίγκο, ενώ 4ος διαιτητής ο επίσης Πορτογάλος Νέβες Μορέιρα Ντε Σόουζα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γερμανός Εουγκεν Στρίγκελ και παρατηρητής αγώνα ο Βέλγος Ρόλαντ Τις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου