ΤΟΠΙΚΑ

Δίπλα στους ανέργους η Εκκλησία

δίπλα-στους-ανέργους-η-εκκλησία-851206

Δρόμους ουσιαστικής παρέμβασης στον τομέα της απασχόλησης, ανοίγονται μέσω του γραφείου που εγκαινιάστηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, προσφέροντας “στέγη” στο πρόγραμμα των «Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών προς Ανέργους». Η λειτουργία του τοπικού παραρτήματος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Αλληλεγγύη” της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε 340 ανέργους ειδικών κατηγοριών, που περικλείουν παλιννοστούντες, πρόσφυγες, ,μετανάστες, φυλακισμένους και αποφυλακισμένους, ανήλικους παραβάτες, ειδικές πολιτισμικές ομάδες, ειδικές κατηγορίες ανθρώπων που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά και μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών. Το πρόγραμμα της “Αλληλεγγύης Μαγνησίας” που έχει διάρκεια 18 μηνών και προβλέπεται να λήξει την 31η Μαΐου, στελεχώνεται από ειδικούς επιστήμονες και εν προκειμένω από δύο γραμματείς και τέσσερις συμβούλους, τρις εκ των οποίων είναι κοινωνικοί λειτουργοί και μία ψυχολόγος.
Αναλύοντας το σκεπτικό και την εν γένει φιλοσοφία της καινοτόμας αυτής πρωτοβουλίας,ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα γραφείο, παράρτημα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Αλληλεγγύη” της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο είναι ενταγμένο σ΄ ένα πρόγραμμα των συνοδευτικών υπηρεσιών, που έχει σχέση με την εύρεση εργασίας, και μάλιστα για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Είναι μια πρώτη συνεργασία που ξεκινάμε με την γνωστή σε όλους “Αλληλεγγύη”, την μεγάλη Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, για να υπάρξει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας”. Ο Σεβασμιότατος επεσήμανε τους δεσμούς συνεργασίας που επί σειρά ετών υφίστανται μεταξύ της Μητρόπολης Δημητριάδος και της “Αλληλεγγύης”, για να προσθέσει ότι “το νέο παράρτημα αποτελεί μια πολύ καλή αρχή για την υλοποίηση κι άλλων προγραμμάτων στον τομέα της ανεργίας. Ηδη, κατέληξε ο ομιλών, έχουμε πιστοποιήσει αίθουσες στο Συνεδριακό, που μπορούν να λειτουργήσουν ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και περιμένουμε και από κει να έχουμε νέα προγράμματα στο μέλλον”.
Ο τρόπος παρέμβασης είναι αρχικά η καταγραφή και η επιλογή των ανέργων που πληρούν τις προϋποθέσεις και στην συνέχεια η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, προκειμένου οι συγκεκριμένοι ωφελούμενοι να αναπτύξουν τις κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες, που είναι απαραίτητες για την ενσωμάτωση τους στο επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον και στην πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού. Συγχρόνως το γραφείο ενεργοποιείται στην εξεύρεση εργοδοτών και φορέων που ζητούν εργαζόμενους προκειμένου η διασύνδεση με τον συγκεκριμένο άνεργο να είναι πιο ασφαλής και αποτελεσματική διαχρονικά. Το γραφείο λειτουργεί καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421025765.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου