ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργα ανάπλασης στον Πτελεό

εργα-ανάπλασης-στον-πτελεό-291040

Ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων στον Πτελεό και τη Σούρπη ξεκινά η δημοτική αρχή Αλμυρού στο πλαίσιο τους Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Σε σημεία – κλειδιά των δημοτικών ενοτήτων θα γίνουν έργα βελτίωσης – αναμόρφωσης, ενώ οι παιδικές χαρές θα συντηρηθούν ή ανακατασκευαστούν σύμφωνα με τα νέα πρότυπα.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, υπέγραψε χθες τη σύμβαση για την «Ανάπλαση – Βελτίωση κοινοχρήστων χώρων Δημοτικής Ενότητας Πτελεού».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 241.498 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέχρι τις 31 Νοεμβρίου 2015.

Ο δήμος Αλμυρού πέτυχε έκπτωση υλοποίησης ύψους 54,26% καθώς ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 649.440 ευρώ.

Η τεχνική έκθεση της σύμβασης προβλέπει τη διαμόρφωση και ανακατασκευή της υπάρχουσας παιδικής χαράς στη θέση Γεροκωνσταντή σύμφωνα μετά τη νέα νομοθεσία, τη δημιουργία πάρκου υπαίθριας εκγύμνασης δίπλα από τη παιδική χαρά και την ενοποίηση των προαναφερόμενων χώρων με το γήπεδο με την κατασκευή δρόμου.

Επιπλέον, η παρέμβαση προβλέπει την ανάπλαση των εξωτερικών χώρων του νεκροταφείου με τη δημιουργία κήπου και χώρου στάθμευσης καθώς και την ασφαλτόστρωση του δρόμου.
Ανάπλαση θα γίνει και τους Αγίους Θεοδώρους και το Αχίλλειο. Στους Αγίους Θεοδώρους θα κατασκευαστεί νέα παιδική χαρά και θα γίνει η διαμόρφωση του χώρου δίπλα από το σχολείο. Στο Αχίλλειο αντίστοιχα, η τεχνική έκθεση του έργου περιλαμβάνει διαμόρφωση – ανακατασκευή της υπάρχουσας παιδικής χαράς και την ασφαλτόστρωση του υπάρχοντος χώρου στάθμευσης με διαγράμμιση και περιμετρικές φυτεύσεις.

Στη Γαύριανη θα γίνει διαμόρφωση – ανακατασκευή της παιδικής χαράς στο χώρο του σχολείου.
Στο μεταξύ, χθες υπογράφηκε και η σύμβαση για την ανάπλαση – βελτίωση των κοινοχρήστων χώρων της δημοτικής ενότητας Σούρπης.

Η παρέμβαση είναι προϋπολογισμού 251.213 ευρώ. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, εργασίες θα γίνουν στην πλατεία Αγίας Τριάδας, Αμαλιάπολης και Τραχαλίτσας τόσο στις παιδικές χαρές όσο και στους υπαίθριους χώρους τους, καθώς και στο χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην είσοδος της Σούρπης.

Μεταξύ άλλων θα γίνει πλακόστρωση, εγκατάσταση φωτιστικών και διαμόρφωση ζαρντινιέρων περιμετρικά των δέντρων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου