ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή σκυτάλης σε “Γεωργούλα” και Στεφανοβίκειο

αλλαγή-σκυτάλης-σε-γεωργούλα-και-σ-851206

Αλλαγή διοίκησης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Στρατόπεδο «Γεωργούλα», παρουσία αξιωματικών, απόστρατων αξιωματικών, ιερέων και οπλιτών.
Ο απερχόμενος Ταξίαρχος Ιωάννης Ζάρα παρέδωσε στο νέο Ταξίαρχο Ιωάννη Κεχαγιά τη θέση και τα διοικητικά καθήκοντα, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.
Μετά την ανάγνωση της ημερησίας διάταξης και του Ευαγγελίου, οι δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί πήραν το λόγο, με πρώτο τον απερχόμενο Ταξίαρχο κ. Ζάρα, ο οποίος-μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι τον αντικαθιστά ένας άριστος αξιωματικός και συνάδελφος. Ο κ. Ζάρας ευχαρίστησε όλες τις Αρχές της περιοχής, που επί τρία έτη ήταν αρωγοί στο έργο του και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Μαγνησίας που βρίσκονταν πάντα κοντά στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών.
Να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος διοικητής της 32ης ΤΑΞΠΝ θα συνεχίσει το έργο του σε άλλη θέση στο ΓΕΣ και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων.
Ο νέος Ταξίαρχος κ. Γιάννης Κεχαγιάς ανέλαβε χθες τη διοίκηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, δηλώνοντας: «Είμαι υπερήφανος που ανέλαβα τη διοίκηση μιας ένδοξης Ταξιαρχίας και θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να πάει ακόμη πιο μπροστά».
Ο Αντιστράτηγος Διοικητής Β’ Σώματος Στρατού Φράγκος Φραγκούλης ευχήθηκε πρόοδο και ανέλιξη στους δύο Ταξιάρχους και υποστήριξε ότι «οι στρατιωτικοί πρέπει να έχουν το κεφάλι ψηλά, συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά για να κάνουν το Στρατό καλύτερο, για να μην μπορεί κανείς να τον αμφισβητήσει είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό».

Στην 1η ΤΑΞΑΣ
Επίσης χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης – παραλαβής διοίκησης στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο, όπου ο απερχόμενος διοικητής, ταξίαρχος Ζαχαρίας Δραμουντάνης παρέδωσε την διοίκηση στον Ταξίαρχο Πολυχρόνη Τασιούδη.
Στην ομιλία του ο απερχόμενος διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ, είπε-μεταξύ άλλων- ότι με απόφαση της Ηγεσίας, παραδίδει σήμε¬ρα, με βαθιά συγκίνηση τη διοίκηση της Ταξιαρχίας στον αγαπητό και εκλεκτό συνάδελφο, φίλο και μέ¬χρι χθες άμεσο συνεργάτη του, Ταξίαρχο Τασιούδη Πολυχρόνη, τον οποίο συνεχάρη για την επάξια-όπως τόνισε- προαγωγή του.
Να σημειωθεί ότι ο Ταξίαρχος Ζαχαρίας Δραμουντάνης μετατίθεται στην Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ ως Υποδιευθυντής.
Από την πλευρά του ο νέος Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ, Ταξίαρχος Πολυχρόνης Τασιούδης, είπε –μεταξύ άλλων- ότι έχει πλήρη επίγνωση των ευθυνών και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ανάληψη των καθηκόντων του και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει όλες του τις δυνάμεις για να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις και να φέρει σε αίσιο πέρας το έργο του, ανταποκρινόμενος στην εμπιστοσύνη και στην τιμή της Στρατιωτικής και Πολιτικής Ηγεσίας δικαιώνοντας την επιλογή τους.
Αναφερόμενος στην αποστολή της Ταξιαρχίας τόνισε ότι απαιτείται σκληρή εκπαίδευση του προσωπικού, συντήρηση των μέσων, ιδιαίτερα των αεροπορικών και συλλογική προσπάθεια από όλο το προσωπικό και ότι η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Συγκροτήματος, των Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων πρέπει να είναι βασικό μέλημα και επιδίωξη όλου του προσωπικού της Ταξιαρχίας, ιδιαίτερα δε των Διοικήσεων κάθε επιπέδου.
Τέλος αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση της Ταξιαρχίας και στη συγκρότηση του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων, που επιχειρείται με την παραλαβή των ελικοπτέρων APACHE LONGBOW, η οποία ήδη είναι σε εξέλιξη. Αναμένεται επίσης -όπως τόνισε- η παραλαβή των μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90, διευκρινίζοντας ότι τα νέα Ε/Π διαθέτουν υπερσύγχρονα και εξελιγμένα συστήματα και οι δυνατότητές τους είναι αυξημένες και ότι απαιτείται η όσο το δυνατόν ταχύτερη επιχειρησιακή αξιοποίηση και εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων τους.
Παρόντες στην τελετή παράδοσης παραλαβής ήταν-μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Νέας Ιωνίας και Κάρλας κ.κ. Π. Μαβίδης και Αθ. Παπαδήμας, ενώ το Δήμαρχο Βόλου εκπροσωπούσε ο κ. Γ. Κοσμίδης που έχει διατελέσει αξιωματικός στην 1η ΤΑΞΑΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου