ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βουκουρέστι η “Εστουδιαντίνα”

στο-βουκουρέστι-η-εστουδιαντίνα-851206

Ελληνικά μουσικά ηχοχρώματα θα πλαισιώσουν την μεγαλειώδη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μαρτίου στην αίθουσα “Ατενέουμ” του Βουκουρεστίου, στις 8.30 το βράδυ. Στην εν λόγω εκδήλωση, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας της Ρουμανίας, θα ενώσουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις η “Εστουδιαντίνα” και σχήμα του Κονσερβατόριου του Βουκουρεστίου, πλαισιώνοντας την εθνική επέτειο. Η “Εστουδιαντίνα” θα ερμηνεύσει” έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκι και Ξαρχάκου, εκπροσωπώντας για μια ακόμη φορά την Ελλάδα και δη την περιοχή της Μαγνησίας, στο εξωτερικό. Τα μέλη της “Εστουδιαντίνας” που θα λάβουν μέρος στην επετειακή αυτή εκδήλωση, θα μεταβούν την Παρασκευή στην Ρουμανία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, ενόψει της μεγάλης βραδιάς.
Στο μεταξύ, η διακεκριμένη ορχήστρα, που “γεννήθηκε” στην περιοχή, για να κατακτήσει το μουσικό στερέωμα, εμφανίστηκε στην Κέρκυρα, την περασμένη Κυριακή, κατόπιν πρόσκλησης της Δημοτικής Χορωδίας Αχιλλείων “ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ”. Η μελωδική βραδιά, “φιλοξενήθηκε” στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο των φιλόμουσων της περιοχής, αλλά και του Τύπου, που αναφέρθηκε κατ επανάληψη στην εν λόγω συναυλία, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Κέρκυρας και του Δήμου Αχιλλείων.
Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στο Μικρασιάτικο και Σμυρνέικο τραγούδι και εμφανίστηκαν τα μέλη της “Εστουδιαντίνας” : Ανδρέας Κατσιγιάννης, σαντούρι και καλλιτεχνική διεύθυνση, Δήμος Βουγιούκας, ακορντεόν, Σταύρος Κουσκουρίδας, κλαρίνο, Χρήστος Δασκαλόπουλος, βιολί, Γιάννης Καραμανιόλας, κοντραμπάσο, Φίλιππος Ρέτσιος, πιάνο, Γιώργος Ζίφκος, τρομπέτα, Απόστολος Μόσιος, κιθάρα, Νίκος Μέρμηγκας, ούτι, πολίτικο λαούτο, Κώστας Μερετάκης, κρουστά και Νίκος Χρονόπουλος, κρουστά. Σολίστ της βραδιάς ήταν οι καλλιτέχνες Σταματίνα Καρύδη και Παντελής Κοντός, οι οποίοι συνέπραξαν με τα δύο μουσικά σύνολα, συνθέτοντας ένα άριστο αποτέλεσμα. Οι διαδοχικές προσκλήσεις συμμετοχής σε μουσικά γεγονότα που διοργανώνονται εντός αλλά και εκτός εθνικών τειχών, καταγράφονται ως αδιάσειστα τεκμήρια αναγνώρισης του έργου αλλά και της προσφοράς της “Εστουδιαντίνας”, που εξελίσσεται σε μουσικό πρεσβευτή της περιοχής, έχοντας ως σημείο αναφοράς τις αθάνατες μουσικές καταβολές του παρελθόντος.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου