ΤΟΠΙΚΑ

Την ελληνική φιλοξενία γεύτηκαν καθηγητές της Ευρώπης

την-ελληνική-φιλοξενία-γεύτηκαν-καθ-297840

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Save Today Survive Tomorrow», στο οποίο συμμετέχει το Γυμνάσιο Πτελεού μαζί με άλλα έξι σχολεία του προγράμματος – της Πολωνίας (Zamosc), της Τουρκίας (Giaziantep), της Γερμανίας (St. Georgen), της Ιταλίας (Lavello), της Πορτογαλίας (Peso de Regua) και της Ουγγαρίας (Szazhalombatta) – οι καθηγητές και οι μαθητές, υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν τους καθηγητές των παραπάνω σχολείων από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Μετά την πρώτη διεθνή συνάντηση των συντονιστών στην Πολωνία το σχολείο του Πτελεού ανέλαβε την οργάνωση, το σχεδιασμό και την υλοποίηση της δεύτερης διεθνούς συνάντησης των συντονιστών καθηγητών, όπου συζητήθηκαν τόσο το χρονοδιάγραμμα των ανταλλαγών – επισκέψεων καθηγητών και μαθητών, όσο και οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος από εδώ και στο εξής. Οι συναντήσεις της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2015-16, είναι το Νοέμβριο στην Ελλάδα, όπου θα φιλοξενηθούν 24 μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους, τον Φεβρουάριο στην Πορτογαλία και τον Μάιο στη Γερμανία.

Στις 23 Σεπτεμβρίου οι μαθητές και οι καθηγητές του Γραμματίκειου Γυμνάσιου Πτελεού υποδέχτηκαν τους ευρωπαίους καθηγητές και σχεδίασαν τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στις επόμενες συναντήσεις τους γύρω από περιβαλλοντικά θέματα, εξοικονόμηση ενέργειας και διαχείρισης ενέργειας και ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια οι καθηγητές επισκέφθηκαν το γυναικείο συνεταιρισμό «Φτελιά», όπου ενημερώθηκαν για τα τοπικά προϊόντα και ήρθαν σ’ επαφή με τον τρόπο παρασκευής τους μέσα από βιωματικές δράσεις. Στις 24 Σεπτεμβρίου ξεναγήθηκαν στο χωριό του Πηλίου, την Τσαγκαράδα.

Περπατήσανε σε ιστορικά μονοπάτια του χωριού και στο πέρασμα τους αναγνωρίσανε βότανα του Πηλίου, γευτήκανε γλυκά και παραδοσιακά εδέσματα κάτω από τον ιστορικό πλάτανο της πλατείας της Αγίας Παρασκευής και κολύμπησαν στα νερά του Μυλοπόταμου απ’ όπου αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις κι αναμνήσεις. Η περιήγησή τους στο Πήλιο έκλεισε με την επίσκεψή τους στο χωριό Πορταριά, όπου ενημερώθηκαν για τα βότανα και τις ευεργετικές ιδιότητές τους.

Η τελευταία μέρα παραμονής τους περιλάμβανε ξενάγηση στα χωριά Αγριά, Αγιο Γεώργιο Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές, όπου μεταξύ άλλων γνώρισαν το θρυλικό «Μουντζούρη».
Το απόγευμα περπάτησαν στην περιοχή των Παλαιών και ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου της Πόλης του Βόλου από την κ. Πόλυ Καρενά.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι συνεχίζεται…Επόμενος σταθμός το Νοέμβριο η Ελλάδα, όπου οι καθηγητές και οι μαθητές του Γραμματίκειου Γυμνάσιου Πτελεού θα υποδεχτούν και θα φιλοξενήσουν 24 μαθητές και 12 καθηγητές από τις 6 εμπλεκόμενες ευρωπαϊκές χώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου