ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένα ποσά για τους απόρους του Βόλου

αυξημένα-ποσά-για-τους-απόρους-του-βόλ-851206

Όλο και περισσότερα άτομα στο Βόλο φτάνουν, λόγω και της οικονομικής κρίσης, στα όρια της οικονομικής ανέχειας και οδηγούνται καθημερινά ολοένα και πιο κοντά στα συσσίτια του Δήμου.
«Σίγουρα ο νέος χρόνος θα είναι ακόμη πιο δύσκολος», σημειώνει χαρακτηριστικά ο νέος Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου κ. Παντελής Πελεκάνος σημειώνοντας ότι η εκτίμηση αυτή ήταν το στοιχείο το οποίο οδήγησε το Δ.Σ των ΚΑΠΗ στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης κατά τη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού, να προβλέψει αυξημένες πιστώσεις για τα δωρεάν γεύματα με τα οποία σιτίζονται από το Δήμο οι άποροι και αναξιοπαθούντες της πόλης.
Αυξήσεις που για το 2010 κυμαίνονται από 33% – 50%. Ειδικότερα οι αντίστοιχοι κωδικοί στο νέο προϋπολογισμό των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου για το έτος 2010 έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα αντίστοιχα ποσά για το οικονομικό έτος 2009) :
Προμήθεια ειδών διατροφής 40.000 ευρώ (30.000 ευρώ ), Σίτιση ηλικιωμένων 50.000 ευρώ (35.000 ευρώ), προμήθεια διαφόρων καταναλωτικών αγαθών 30.000 ευρώ (20.000 ευρώ).
Σημειώνεται πως ο Δήμος Βόλου διανέμει καθημερινά 151 μερίδες παρασκευασμένου φαγητού σε ισάριθμους βολιώτες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν, ενώ σε άλλα 23 άτομα που αυτοεξυπηρετούνται αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, διανέμεται κάθε εβδομάδα μία σακούλα με διάφορα τρόφιμα.
Εκτός από τα παραπάνω, υπό τη νέα προεδρία η διοίκηση των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου προσπαθεί να αναζητήσει πρόσθετους πόρους για την οικονομική ενίσχυση των αναξιοπαθούντων της πόλης. Ως μία πρώτη συμβολική κίνηση ο νέος πρόεδρος διέθεσε τη μηνιαία αντιμισθία του και τα έξοδα παράστασης στα Διοικητικά Συμβούλια, στο Ταμείο Αλληλεγγύης των ΚΑΠΗ, για το οποίο θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθεί και με πρόσφορές επιχειρήσεων σε χρήμα, όπως και σε τρόφιμα.
Ακόμη μέσα από το νέο προϋπολογισμό των ΚΑΠΗ προβλέπεται η μετεγκατάσταση του Α΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου από την οδό Αλεξάνδρας και Βασσάνη που στεγάζεται σήμερα σε ισόγειο κτίσμα στον πεζόδρομο της οδού Μεταμορφώσεως, δίπλα στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, την αναβάθμιση των χώρων παρασκευής φαγητού κ.α

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου