ΤΟΠΙΚΑ

Γίνεται ό,τι και στην Παιδεία

γίνεται-ότι-και-στην-παιδεία-851206

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε χθες με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΝΕ) και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “δυστυχώς στην Υγεία ήδη έχει γίνει αυτό που η κυβέρνηση θα ήθελε να γίνει και στα πανεπιστήμια”.
Και εξήγησε ότι “συνεχώς τμήματα των υπηρεσιών υγείας από το εθνικό σύστημα υγείας παραχωρούνται στον ιδιωτικό τομέα”.
Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι “σήμερα είχαμε ανακοίνωση της Κυβερνητικής Επιτροπής ότι το Παιδιατρικό και Ογκολογικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ουσιαστικά παραχωρούνται στον ιδιωτικό τομέα, με τις συνέπειες που θα έχει αυτό για τους χρήστες της δωρεάν παροχής υγείας, την οποία θα έπρεπε να είχαμε αν λειτουργούσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας”.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι “δεν είναι τυχαίο ότι ο Υπουργός Υγείας κρύβεται από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, όπως έγινε σήμερα στον Ευαγγελισμό.
Θεωρούμε ότι έχουμε φτάσει στα άκρα. Θεωρούμε ότι ακολουθείται πλέον μια πολιτική υπονόμευσης του συστήματος υγείας από αυτόν που θα έπρεπε να το στηρίξει, δηλαδή από την κυβέρνηση, με βασικό μέσο την υποχρηματοδότηση και την ελλιπή στελέχωση των νοσοκομείων”.
Καταλήγοντας ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι στηρίζει τους αγώνες της ΟΕΝΓΕ και όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία, για ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης, για στήριξη και διεύρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που να καλύπτει όλους όσους έχουν δικαίωμα να προσφεύγουν σε αυτό. Στηρίζουμε επίσης τους αγώνες για καλύτερα μισθολόγια για τους γιατρούς και το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό, για φυσιολογική εξέλιξη των γιατρών και για όλα τα προβλήματα του χώρου. Πρέπει να αναδειχθεί ένα ισχυρό κίνημα για την υγεία, ένα μέτωπο για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου