ΤΟΠΙΚΑ

Οι Γερμανοί ξανάρχονται στη Μαγνησία

οι-γερμανοί-ξανάρχονται-στη-μαγνησία-851206

Τις προοπτικές που διανοίγονται από την αεροπορική σύνδεση Μαγνησίας-Γερμανίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει η αντινομάρχης Τουρισμού Εύη Αδαμάκη-Τζαβέλλα σε σειρά συναντήσεων με παράγοντες του τουρισμού, στη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΒΤ του Βερολίνου.
Προς το παρόν δρομολογείται και άρχισε ήδη να διαφημίζεται η αεροπορική γραμμή από και προς Μόναχο κάθε Τρίτη. Η κίνηση του Ελληνογερμανού επιχειρηματία δημιουργεί θετικές προοπτικές για τη σύνδεσης της Μαγνησίας με τη Γερμανία και θα βοηθηθεί, όπως επισημαίνεται, από τους τοπικούς παράγοντες και φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό.
Η κ. Αδαμάκη συναντήθηκε ακόμη με την υπουργό Τουρισμού Φάνη Πετραλιά με την οποία συζήτησε θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του νομού, αλλά και με τον Γενικό Διευθυντή του ΕΟΤ στη Γερμανία, κ. Ηλία Γαλανό. Μαζί του ανέλυσε τις προοπτικές ανάληψης επιπλέον δράσεων και ενεργειών για την ακόμη καλύτερη προβολή της Μαγνησίας στη Γερμανία, ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς το νομό μας.
Επίσης, στο πλαίσιο των επαφών που είχε η αντινομάρχης, προσκάλεσε Γερμανούς δημοσιογράφους και tour operator’s να επισκεφθούν την προσεχή περίοδο τη Μαγνησία, για να φιλοξενηθούν και να ξεναγηθούν από τη ΝΑΜ-ΝΕΤΠ, ώστε να γνωρίσουν τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του νομού μας.
Βασικός στόχος της πολιτικής που θα ακολουθήσει εφεξής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, θα είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των τουριστών που θα επισκεφθούν την περιοχή μας το 2007 από τη Γερμανία, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι το 71% των Γερμανών προτίθενται να πραγματοποιήσουν ταξίδι στο εξωτερικό το τρέχον έτος, όπως αναφέρει έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας ΒΑΤ. Πάνω σε αυτόν τον άξονα θα κινηθεί η ΝΑΜ-ΝΕΤΠ, αφού η τουριστική αγορά της Γερμανίας αποτελεί την κυριότερη πηγή άντλησης τουριστικής πελατείας για τον ελληνικό τουρισμό και οι Γερμανοί εξακολουθούν να δαπανούν τα περισσότερα χρήματα παγκοσμίως για τις διακοπές τους.
Η τουριστική έκθεση ΙΤΒ 2007 στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε από 7 έως 11 Μαρτίου. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας συμμετείχε στην έκθεση σε ενιαίο χώρο του ΕΟΤ 2.500 τ.μ. μαζί με άλλους 71 Έλληνες εκθέτες. Το «παρών» στην έκθεση έδωσε και ο Δήμος Σκιάθου, που εκπροσωπήθηκε με δικό του περίπτερο στον ίδιο χώρο του ΕΟΤ.
Στην έκθεση συμμετείχαν 10.923 εκθέτες από 184 κράτη σε ένα χώρο 160.000 τμ. Οι επισκέπτες έφτασαν τους 177.150, εκ των οποίων οι 108.735 ήταν επαγγελματίες του τουρισμού, σημειώνοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 2006.
Στην αποστολή της Μαγνησίας συμμετείχε η αντινομάρχης Ανάπτυξης κα Εύη Αδαμάκη-Τζαβέλλα, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Θέμης Κατσέμης, ενώ από τους επαγγελματίες του νομού ταξίδεψαν στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης, οι τουριστικοί πράκτορες κ.κ. Αλέκος Ευσταθίου και Γιώργος Φλέρης από τη Σκιάθο και το Πήλιο αντίστοιχα κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου