ΤΟΠΙΚΑ

Αδιαφορούν για τις αποζημιώσεις οι πλημμυροπαθείς

αδιαφορούν-για-τις-αποζημιώσεις-οι-πλ-851206

Διευκρινίσεις για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών της 9ης Οκτωβρίου έδωσε χθες ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς. Αφορμή στάθηκαν οι αναφορές σε τοπικούς ραδιοσταθμούς το περασμένο Σάββατο ότι το ποσό των 5.800.000 ευρώ που έχει εγκριθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 8 Μαρτίου είναι ήδη κατατεθειμένο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ότι η διανομή του στους πλημμυροπαθείς δικαιούχους εξαρτάται πλέον από τις ενέργειες της Νομαρχίας.
Η διανομή των χρημάτων, όπως επισημαίνει ο κ Ξηρακιάς, θα γίνει από τον ΕΟΜΜΕΧ μόλις το υπουργείο Ανάπτυξης διαθέσει το εγκεκριμένο ποσό των 5.800.000 ευρώ. Ήδη με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο ΕΟΜΜΕΧ έχει ζητήσει με έγγραφό του από το υπουργείο Ανάπτυξης την κατάθεση του εγκεκριμένου προς διανομή ποσού στο ταμείο του.
Ο κ. Ξηρακιάς υπενθυμίζει ότι η εξόφληση των δικαιούχων γίνεται με δύο τρόπους: Μαζικά μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ ή ατομικά με τραπεζική επιταγή στον κάθε δικαιούχο.
Τη δεύτερη λύση, επισημαίνει ο αντινομάρχης, πρέπει να την αποφύγουν οι δικαιούχοι, επειδή ο ΕΟΜΜΕΧ δεν διαθέτει πλέον γραφεία στο Βόλο και για τη διαδικασία θα απαιτηθεί είτε αλληλογραφία είτε μετάβαση των δικαιούχων στην Αθήνα. Επιπλέον στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει ο δικαιούχος να καταθέσει στον ΕΟΜΜΕΧ όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα της επιχείρησής του.
«Για το λόγο αυτό η Νομαρχία έχει αναλάβει έναντι των δικαιούχων την πρωτοβουλία να συμπληρώσει την ειδική ηλεκτρονική φόρμα που απαιτεί ο ΕΟΜΜΕΧ και το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, ώστε μόλις διατεθούν τα χρήματα στον ΕΟΜΜΕΧ η εξόφληση να γίνει αυτόματα μέσα σε τρεις ημέρες», δήλωσε ο κ. Ξηρακιάς.
Για το λόγο αυτό υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Νομαρχία στο τηλέφωνο 24210 75327 (υπεύθυνη Κική Πλαστάρα) για τη συμπλήρωση της δικής τους ηλεκτρονικής τραπεζικής φόρμας.
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη, μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί μόνο 200 από τους 450 περίπου πλημμυροπαθείς και «αυτοί μόνο θα πληρωθούν αμέσως».
Ο ίδιος προσθέτει ότι «όσοι επιλέξουν τον δεύτερο τρόπο είσπραξης, σύμφωνα με την εμπειρία που μεταφέρουν τα στελέχη του ΕΟΜΜΕΧ και θα ταλαιπωρηθούν και θα αργήσουν να αποπληρωθούν».
Γι’ αυτό καλούνται όσοι δικαιούχοι δεν το έπραξαν ακόμη να επικοινωνήσουν το συντομότερο με τη Νομαρχία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου