ΤΟΠΙΚΑ

Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

δεν-υπάρχουν-πολιτικές-ευθύνες-851206

Ο υπουργός Απασχόλησης, που έχει βρεθεί στη δίνη της υπόθεσης του «κρυφού ομολόγου», απολαμβάνει της πλήρους στήριξης της κυβέρνησης, η οποία διά της δημοσιοποίησης στοιχείων αντεπιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, ο Σ.Τσιτουρίδης απαντά στις αιχμές με μήνυση και αγωγή κατά εφημερίδας.
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος δήλωσε πως δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη του υπουργού Απασχόλησης είτε για τον έλεγχο της διαδικασίας διαχείρισης των αποθεματικών του ΤΕΑΔΥ, που επένδυσε στο ομόλογο, είτε για την επιλογή προσώπων για τη διοίκηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, ο Σ.Τσιτουρίδης έδωσε αμέσως εντολή για διαχειριστικό έλεγχο και ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ, μετά το πόρισμα, ενώ έχει δώσει εντολή και βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι και σε άλλα ταμεία.
Σε ερώτηση περί ορισμένων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ο κ. Αντώναρος τόνισε: «Όποιος έχει συμπεριφερθεί παράνομα θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου» και προσέθεσε πως «η συμπεριφορά μεμονωμένων ατόμων, σε καμία περίπτωση, δεν χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, η οποία πολιτεύεται με απόλυτη διαφάνεια».
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθηκε «μήπως η κ. Παπανδρέου απευθύνει αυτή την κατηγορία [ότι πρόκειται για ειδικό ομόλογο που εξεδόθη χωρίς τήρηση των διαδικασιών] σε συναδέλφους της, τον κ. Φλωρίδη και τον κ. Χριστοδουλάκη, που (ως υφυπουργοί) ήταν τότε υπεύθυνοι για το Γενικό Λογιστήριο του κράτους;

Μήνυση και αγωγή
Στην αντεπίθεση περνά και ο Σάββας Τσιτουρίδης, με μήνυση και αγωγή κατά των υπευθύνων και δημοσιογράφου της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου.
Αφορμή για την προσφυγή του υπουργού Απασχόλησης στη Δικαιοσύνη στάθηκε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, εμφάνιζε τον βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Κώστα Κιλτίδη να χαρακτηρίζει τον κ. Τσιτουρίδη «Κουτσόγιωργα της Νέας Δημοκρατίας» γεγονός που ο ίδιος ο βουλευτής έχει διαψεύσει.
Ο κ. Τσιτουρίδης ζητά με την αγωγή του αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη που, όπως αναφέρει, υπέστη από το ψευδές δημοσίευμα. Σύμφωνα με την αγωγή, ο υπουργός Απασχόλησης θα διαθέσει, εφόσον του επιδικαστεί, το εν λόγω ποσό για την ίδρυση Κέντρου Προσφυγικού Ελληνισμού στο Κιλκίς.

Aντιπολίτευση
Η υπεύθυνη Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ Μ. Δαμανάκη δήλωσε χθες ότι οι καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από το ΠΑΣΟΚ έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως, μίλησε για «τεράστιες πολιτικές ευθύνες» και κατηγόρησε τον κ. Τσιτουρίδη ότι «κάνει το παγώνι».
Η κ. Δαμανάκη ζητεί ακόμα από το υπουργείο Απασχόλησης, «όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένα», να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο κ. Τσιτουρίδης, πάντως, προσερχόμενος σε εκδήλωση του υπουργείου Απασχόλησης, είπε ότι «οι απαντήσεις θα δοθούν στην ώρα τους και εκεί που πρέπει», ενώ ο κ. Αλογοσκούφης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, παραπέμποντας στην σύσκεψη σήμερα.
Παράλληλα, σε ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης αναφέρεται σε δημοσιεύματα στις εφημερίδες «Έθνος» και «Πρώτο Θέμα», στα οποία γίνεται αναφορά «σε δύο επιταγές ντοκουμέντο, της Λαϊκής Τράπεζας στο όνομα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της χρηματιστηριακής Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ Γεωργίου Αποστολίδη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου