ΤΟΠΙΚΑ

Εδωσε εργασία σε 45 άνεργους η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

εδωσε-εργασία-σε-45-άνεργους-η-μεταποίησ-357742

Απολογισμό έργου έκανε ο ΣΒΕΘ για τις τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης

Ασπιρίνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας αποτελούν οι τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων -επιχειρηματικότητα- προοπτικές ανάπτυξης.

Σε ημερίδα για τη διάδοση αποτελεσμάτων του έργου, που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Λάρισα, από το Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, τονίστηκε ότι περισσότεροι από 45 άνεργοι οδηγήθηκαν σε θέσεις εργασίας κυρίως σε επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, δημιουργήθηκαν δύο νέες επιχειρήσεις, τονώθηκε η επιχειρηματική ιδέα και διαδόθηκαν θέματα στήριξης της κοινωνικής οικονομίας.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ και της Α.Σ. Δίκτυο Συνεργασία κ. Απόστολος Δοντάς καθώς και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Αθ. Γούλας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Απόστολος Δοντάς τόνισε ότι «αυτά τα προγράμματα αποτελούν μια ασπιρίνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, αφού το πρόβλημα θα μειωθεί αρχικά και ίσως εξαλειφθεί στην πορεία με πραγματικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Η ανεργία ήρθε και θα μείνει στη χώρα μας και απαιτείται πολιτική βούληση για ένα σταθερό πολιτικό και φορολογικό σύστημα. Εχει διαταραχθεί η έννοια της συνέχειας του κράτους» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ».

Σχετικά με την απασχόληση των ωφελουμένων αναφορικά με το πρόγραμμα ο κ. Δοντάς ανέφερε πώς, περισσότεροι από 45 άνεργοι οδηγήθηκαν σε θέσεις εργασίας κυρίως σε επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, δημιουργήθηκαν δύο νέες επιχειρήσεις και τονώθηκε η επιχειρηματική ιδέα και διαδόθηκαν θέματα στήριξης της κοινωνικής οικονομίας.

Ακολούθησαν ομιλίες του κ. Απ. Νάρη, Αντιπροέδρου της Α.Σ. Δίκτυο Συνεργασία για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος, του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δ. Γούσιου με θέμα Πρωτογενής Τομέας και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Για τις προοπτικές των τοπικών αγροτικών προϊόντων και τη σημασία των Συνεταιρισμών μίλησαν ο Γεν. Διευθυντής του Θεςγάλα κ. Κώστας Γκουγκουλιάς, ενώ εκ μέρους του ΘΕΣ γη ο κ. Αντώνης Μαλάμης, Σύμβουλος Διοίκησης.

Στο δεύτερη μέρος της ημερίδας μίλησαν ο κ. Π. Μαρδάκης εκ μέρους του Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της δράσης δικτύωσης των περιφερειακών φορέων, η κα Φανή Χρήστου εκ μέρους του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ η οποία τόνισε το ρόλο της συμβουλευτικής και την συμβολή του ΙΝΕ σ’ αυτή, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΙΝΑΝΕΠ κ. Αν. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην συμβουλευτική της επιχειρηματικότητας και έκανε μια συνοπτική παρουσίαση των δράσεων του ΙΝΑΝΕΠ.

Τον συντονισμό της ημερίδας είχαν οι κκ Ανδρέας Γιουρμετάκης και Ελενα Καματέρη.

Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικών διακρίσεων στις μεταποιητικές επιχειρήσεις μέλη του ΣΘΕΒ Intercomm Foods AE, EΛΒΑΚ ΑΕ και ΜΠΕΤΤΙΝΑ ΑΒΕΕ, για τη συμβολή στην απασχόληση με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος, ενώ στους συμμετέχοντες δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου