ΤΟΠΙΚΑ

Στο μικροσκόπιο της Αρσεναλ ο Κέρι Λόρι του Μαγνησιακού

στο-μικροσκόπιο-της-αρσεναλ-ο-κέρι-λόρ-851206

Ο δεκαεξάχρονος ταλαντούχος Ελληνοαλβανός Λόρι Κέρι, είναι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο Μαγνησιακός Βόλου και γενικότερα το θεσσαλικό ποδόσφαιρο. Ο αριστεροπόδαρος μέσος είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η νέα γενιά ποδοσφαιριστών της Θεσσαλίας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις φετινές του επιδόσεις. Βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα του, σε 20 αγώνες έχει πετύχει 24 γκολ και έχει δημιουργήσει άλλα 18 (ασίστ).
Ο Λόρι είναι γόνος οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία και από τις αρχές της φετινής περιόδου βρίσκεται στο στόχαστρο των μεγάλων ελληνικών ομάδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και όχι μόνο!
Σύμφωνα με τον χθεσινό Αγγλικό τύπο (Sport Daily), εδώ και 4 μήνες η Άρσεναλ του Λονδίνου παρακολουθεί την εξέλιξη και τις επιδόσεις του νεαρού ποδοσφαιριστή. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο αρχισκάουτερ της Άρσεναλ και δεξί χέρι του Άρσεν Βεγκέρ, Τόμας Κόστ, βρέθηκε δυο φορές στον Βόλο και παρακολούθησε τον παίκτη.
Ο Τόμας Κοστ χαρακτηριστικά αναφέρει: ‘‘Η Άρσεναλ έχει ‘‘σταμπάρει’’ έναν πιτσιρικά αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα, ονόματι Λόρι Κέρι, και σκοπεύει να δαπανήσει 280.000 ευρώ για να τον αποκτήσει με 5ετές συμβόλαιο. Διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση. Χειρίζεται εκπληκτικά την μπάλα. Παίζει με το κεφάλι ψηλά. Δείχνει ένα απίστευτο αγωνιστικό ‘‘θράσος’’ για την ηλικία του. Έχει σπάνια τακτική ωριμότητα -μπαλιά 50 μέτρων. Πολύ καλές εκτελέσεις στημένων. Πασάρει εξαιρετικά και έχει μεγάλη αίσθηση του γκολ. Μπορεί να ‘‘παντρέψει’’ το θέαμα με την ουσία. Εκτός από ταλέντο δείχνει να έχει και έντονη προσωπικότητα. Στοιχεία που τον καθιστούν πολύ μπροστά σε σχέση με τους συνομήλικούς του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον, με σπάνια προσόντα, προσόντα που μόνο στον 17χρονο Ελληνοαλβανό Σωτήρη Νίνη εντοπίσαμε όταν ακόμη ήταν στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, από τα ταλέντα της Ελλάδος που παρακολουθούμε.’’. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τόμας Κοστ, σε συνεργασία με τον μάνατζερ Δημήτρη Μπαρμπάτη, ήταν αυτοί που ανακάλυψαν τον τότε 15χρονο Ισπανό Τσέσκ Φάμπρεγκας από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και τον πήγαν στην Άρσεναλ. Επίσης εισηγήθηκαν και αποκτήθηκαν από την Άρσεναλ ο Τσέχος Τόμας Ροζίτσκι, ο τερματοφύλακας Λέμαν και ο Λευκορώσος Αλεξάντερ Χλεμπ.
Ο Θεσσαλός διεθνής Μάνατζερ Δημήτρης Μπαρμπάτης είναι αυτός που έφερε και φιλοξένησε τον εκπρόσωπο της Άρσεναλ στον Βόλο για να παρακολουθήσει από κοντά τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος ήταν που πήγε τον νεαρό Κωνσταντίνο Παλιούρα από τον Μαγνησιακό στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και τον Τάσο Μαμούχα από τον Ολυμπιακό Βόλου στην γερμανική Φίρτ (Β΄ Εθνική).
Ο κ. Μπαρμπάτης δήλωσε: ‘‘Το ενδιαφέρον – πρόταση της Άρσεναλ για τον Λόρι Κέρι του εξασφαλίζει μέλλον λαμπρό, όχι μόνο στην επαγγελματική του προοπτική αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Ο Λόρι είναι σπάνιο ταλέντο και άποψή μου είναι να πάει στην Αγγλία, γιατί πιστεύω ότι στο εξωτερικό οι συνθήκες εργασίας είναι καλύτερες για την εξέλιξή του. Αυτό δείχνουν παλαιότερες μεταγραφές νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών που έχω κάνει στο εξωτερικό, όπως η περίπτωση του Τρικαλινού Βακουφτσή στην Φλορεντίνα, του Νάστου από τον ΠΑΟΚ στην Περούτζια και πριν ένα μήνα του 20χρονου Παναγιώτη Βούη από την Προοδευτική στο Αϊντχόβεν, οι οποίοι κάνουν αξιόλογη καριέρα’’.
Οι Άγγλοι βλέπουν όχι μόνο την αγωνιστική πλευρά του ποδοσφαιριστή, αλλά και το χαρακτήρα και την γενικότερη συμπεριφορά του, γι’ αυτό και κάλεσαν τον παίκτη για λίγες μέρες στο αθλητικό τους κέντρο στο Λονδίνο ώστε να τον γνωρίσουν από κοντά.
Τις επόμενες μέρες, ο Λόρι συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπό του και τον πατέρα του θα μεταβούν στην Αγγλική πρωτεύουσα για να γνωρίσει ο ποδοσφαιριστής την ομάδα και τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.
Τόμας Κόστ – Αρχισκάουτερ Άρσεναλ
Δημήτρης Μπαρμπάτης – Διεθνής Μάνατζερ ποδοσφαιριστών

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου