ΤΟΠΙΚΑ

Ντέρμπι φωτιά στο «Αρτέμιο Φράνκι» και η Ιντερ απέναντι στον Ελευθερόπουλο

ντέρμπι-φωτιά-στο-αρτέμιο-φράνκι-κα-851206

Η αναμέτρηση της φορμαρισμένης Φιορεντίνα με την δεύτερη Ρόμα κλέβει την παράσταση στο πρόγραμμα της σημερινής 29ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι «ρωμαίοι» αντιμετωπίζουν στο «Αρτέμιο Φράνκι» τη Φιορεντίνα σε μια «άτυπη» μονομαχία των δυο πρώτον σκόρερ του πρωταθλήματος Φραντσέσκο Τότι (18 τέρματα) και Λούκα Τόνι (16 τέρματα). Η πρωτοπόρος Ίντερ δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στην Άσκολι του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ενώ η Μίλαν, που δεν έχει πολυτέλεια για άλλες απώλειες, υποδέχεται την Αταλάντα.
Η νίκη της Ίντερ στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες για τον φετινό πρωταθλητή και στο «Ντελ Λούκα» ο Βραζιλιάνος φορ Αντριάνο είναι αμφίβολος ενώ θα λείψουν οι αμυντικοί μέσοι Βιεϊρά, Καμπιάσο και Ντακούρ.
Η Άσκολι με τον Ελευθερόπουλο να πιάνει τα άπιαστα κέρδισε στη Σιένα και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του ιταλικού πρωταθλήματος μετά από 13 αγωνιστικές. Η ομάδα του «Ελέ» είναι αήττητη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και δείχνει ικανή για το θαύμα της παραμονής. Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Ντι Μπιάτζιο.
Η Μίλαν έχασε στο ντέρμπι της πόλης και δεν θέλει να χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη για την κατάληψη της τέταρτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το ντέρμπι του Μιλάνου, στο οποίο ηττήθηκαν, οι Ροσονέρι αντιμετωπίζουν την Αταλάντα, που είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση.
Συγκεκριμένα, η Αταλάντα δεν έχει πετύχει νίκη στα τελευταία 7 παιχνίδια της και δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο από μία αξιοπρεπή θέση στο φετινό «Καμπιονάτο».
Ο Κάρλο Αντσελότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αφού θα λείψουν οι τιμωρημένοι Πίρλο, Μποριέλο και οι τραυματίες Μαλντίνι, Νέστα, Καλάντζε και Σερζίνιο. Για τους γηπεδούχους εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Βέντολα και Τζαμπάνια.
Σε άλλα παιχνίδια για την 29η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, η Ουντινέζε του Αλμπέρτο Μαλεζάνι φιλοξενεί τη Λιβόρνο, ενώ η Πάρμα ψάχνει ακόμα την πρώτη της νίκη με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο, αυτή τη φορά απέναντι στην Σιένα.
Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:(16:00) Φιορεντίνα-Ρόμα,Μίλαν-Αταλάντα,Άσκολι-Ίντερ,Κάλιαρι-Βερόνα,Κατάνια-Ρετζίνα,Μεσίνα-Τορίνο,Πάρμα-Σιένα,Ουντινέζε-Λιβόρνο και(21:30) Λάτσιο-Έμπολι

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου